Hannah går 8c

Hannah Midtbø setter ny og solid rekord for norsk kvinnelig sportsklatring.

Sist oppdatert 19. desember 2011 kl 11.13

Ikke før var nyheten om svenske Matilda Söderlunds doble 8b-flash og 8b+ på andre forsøket, og Maria Davies Sandbus nesten like kjappe 8b-bestigninger i Spania fordøyd, før enda mer stornytt tikker inn fra klippene i Santa Linya. 

Nå er det Hannah Midtbøs tur, og hun har likeså godt sørget for Norges og Nordens første jentebestigning av 8c noensinne.

Både UKClimbing og Borebloggen melder i dag om bestigningen av ruta Fabelita, også i Santa Linya og som altså holder graden 8c. Vi listet i går opp de fire kvinnene i Norge som har gått 8b, og Hannah er nå inne på den nesten like eksklusive lista over norske klatrere som har gått 8c (med Hannahs ferske bestigning nærmere bestemt 10, om vi ikke tar aldeles feil), og hvor hun altså er eneste kvinne.

Oppdatert 19.12.: Nå melder også storebror Magnus på sin blogg å ha gått enda en 9a, Fuck the system, i Santa Linya allerede andre dagen på denne turen. Han skriver at han såvidt prøvde ruta på sist besøk for et par uker siden, og ekspederte den nå altså på to dager.

Folket er helt opplagt i form, så vi håper på flere nyheter fra Santa Linya og nærliggende felt utover vinteren.

Publisert 19. desember 2011 kl 11.13
Sist oppdatert 19. desember 2011 kl 11.13
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen