Triple Crown-solo på film

Den banebrytende bestigningen til Alex Honnold blir selvsagt film. Her får du en nervepirrende forsmak.

Sist oppdatert 12. juni 2012 kl 23.20

Vi gir dere enda en liten dose Alex Honnold, soloering og storveggsgranitt fra Yosemite. Solobestigningen av «Triple Crown» – El Cap, Half Dome og Mt. Watkins på ett døgn – markerte et høydepunkt selv på Honnolds allerede vanvittige merittliste. Et lite glimt fra opptakene er lagt ut på YouTube, fra et vanskelig punkt høyt oppe i Mt. Watkins' sørvegg. 

Honnold presterer på et nærmest uforståelig fysisk og ikke minst psykisk nivå med sine frisoloturer opp disse vedvarende og harde rutene, og dette er selvsagt ikke noe vi anbefaler noen å prøve, enn si drømme om å gjøre etter. Er du i tvil om dine evner i så måte, sjekk ut øyeblikket der foten glipper like før han hekter seg på et av de ytterst få tekniske punktene opp de tre veggene (95 % av klatringen ble altså gjort uten hjelpemidler eller sikring av noe slag). Ville du beholdt roen her, hundrevis av meter over bakken? Ikke det, nei. Vi råder følgelig alle å holde seg til mer eller mindre moderate runouts på solide sikringer, om man ønsker å teste nervene i veggen.

Opptaket er fra det som nok kommer til å bli en spektakulær og nervepirrende film fra Reel Rock Tour om ikke så altfor lenge:

Publisert 12. juni 2012 kl 23.20
Sist oppdatert 12. juni 2012 kl 23.20
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen