Som vi – og de fleste andre klatrepublikasjoner verden over – ettertrykkelig har konstatert, har Adam Ondra denne våren løftet prestasjonene på toppnivå innen klippeklatringen et hakk, med sine mange onsightbestigninger av 8c og 8c+ i tillegg til førstebestigninger og kjappe repetisjoner av 9b-ruter, flere av disse endog på én og samme dag.

For enkelte blir det kanskje i meste laget med enda en gjentakelse av 18-åringens ufattelige bedrifter. Vi tror likevel at denne godbiten fra Black Diamond vil være til glede for de fleste. Det er et privilegium å kunne bivåne klatrehistorie «in the making», produsert på profesjonelt vis i denne videoen fra Bernardo Gimenez/Black Diamond, som viser Chilam Balam og førstebestigningen av La Planta de Shiva, begge 9b, i Villanueva del Rosario i nærheten av Malaga. Videoen inneholder også kommentarer fra den mediesky Fernandez selv.

Som produsenten sier det selv: Epic, epic EPIC! If this doesn't get you psyched, go back to your dumpster.

(For de med ekstra sterke Ondra-abstinenser kan vi også anbefale et flott oppslag på UKClimbing fra litt tidligere denne måneden, etter Ondras ekspedering av noen av Englands hardeste sportsruter i mai.)