Ondra oppdatert - oppdatert

Den unge tsjekkeren med ferskt intervju og ferske 8c+ onsights.

Av: Arve
Sist oppdatert: 8. mars 2011 kl 09.58
Lesetid: 2 minutter

Det meldes at Adam Ondra de siste dagene har onsightet rutene Fuck the police (8c), og Kidetasunaren balio erantsia og Bizi Euskarazi (begge 8c+) i Etxauri, Spania. Bizi Euskarazi er samme rute som Patxi Usobiaga onsightet i 2007, som den første i verden av denne graden, men Ondra høyner nå innsatsen med å gå to 8c+ på blikk i løpet av to dager. Det er naturlig å undre seg om når vi vil se den første 9a-sighten av dette tilsynelatende ustoppelige talentet.

OPPDATERT: 10. mars meldes det at Ondra har satt ytterligere to 8c+-onsights i Spania, denne gangen på en og samme dag. Nå er det rutene Powerade in Vadiello og El templo del cafe i Alquezar som har fått gjennomgå. Det er her verdt å merke seg at sistnevnte rute, forøvrig gått av Magnus Midtbø i 2008, tidligere sto i 9a, så det skulle være grunn til å tro at den holder graden (av bestigerne på 8a.nu har sterkinger som Dani Andrada, Said Belhaj og Ramon Puigblanque ticket denne som 9a).

For ikke lenge siden gikk han også sin første 9b-førstebestigning, ruta La Capella i Siurana, Spania. Planetmountain bringer nå et intervju med Ondra, hvor han gir detaljopplysninger om den nye ruta.

Les intervjuet her.

Publisert 7. mars 2011 kl 19.28
Sist oppdatert 8. mars 2011 kl 09.58
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen