I innspurten til jul blir det kanskje ikke tid til turer og trening for de fleste. Dermed får man være sofaklatrer en uke eller to, og vi hjelper selvfølgelig til også der.

Vi har skummet gjennom diverse nettsider, blogger og facebookoppdateringer, og har funnet disse fine videobitene. Vi starter hjemme, med et innslag fra Veko i sommer, hvor Adam Ondra dukket opp og ga Magnus Midtbø litt etterlengtet konkurranse på hjemmebane.

Annonse

Henning Wang var på plass med videokamera, og har redigert denne lille sekvensen fra 8A+problemet som Magnus sendte og Ondra falt av:

Så stikker vi nordover. Borebloggen plukket opp at filmen om Dave MacLeods Blåmann-bestigning i fjor sommer nå er ute, så her er litt støting på storveggsgranitten på Kvaløya, nærmere bestemt Bongo Bar i fri (grad 9-):

En trivelig stemningsrapport fra Legends only i Stockholm for et par uker siden får du her:

Og så en litt morsom en, om hva klatrere må tåle av spørsmål fra turgåere, kursdeltakere og andre ikke-klatrere. Det finnes sikkert mange lokale varianter av denne:

Og til slutt, også via Borebloggen, en lokal og årstidsspesifikk rapport, fra vinterklatring på Skogshorn i Hemsedal. Einar Løken, Endre Vonheim og Martin Olslund gikk en ny rute der i november: