Never Not Collective består av Colette McInerney, Julie Ellison, and Leslie Hittmeier. De sier til nettstedet 5280.com at planen aldri var å lage en film med kun kvinnelige atleter – de ville bare lage en inspirerende klatrefilm. De ville lage en film for å vise fram imponerende prestasjoner og folk, som tilfeldigvis var kvinner, men uten å skulle gjøre et for stort poeng av nettopp det, og la prestasjonene tale for seg selv.

Fokuset skulle være på rutene, om det var dramatiske storvegger eller harde buldere og prosjektene de ga seg ut på. Kamerateamet ønsket ikke å problematisere og fokusere for mye på kvinners rolle i klatreverden - bare vise fram sterke og gira klatrere. Det er ikke en lett oppgave de har begitt seg ut på, men det er et spennende og etterlengtet forsøk, og et steg i riktig retning for klatreverdenen.

Daila Ojeda
MED I FILMEN: Spanske Daila Ojeda er av utøverne som er med i filmen som har verdenspremiere 10. januar. Foto: Colette McInerney

Se også: Test av damebukse

Filmen heter Pretty Strong og utøverne som er med er Nina Williams, Katie Lambert, Hazel Findlay, Jessa Goebel, Isabelle Faus, Anna Liina Laitine, Fernanda Rodriguez og Daila Ojeda. Verdenspremieren er i Colorado 10. januar. Hvis din klubb eller hjemsted vil vise filmen etter det kan dere ta kontakt med teamet bak.