Klatring og Fri Flyt AS lanserer Klatrefestivalen – Norges nye sosiale treffpunkt for klatrere. Stedet er Nissedal, nærmere bestemt Nisser camping, og tidspunktet er 25. – 27. august. 

Les også: Her finner du all informasjon om Klatrefestivalen.

– I planleggingen av festivalen har vi vurdert mange gode alternativer, fra Kalle i Lofoten til Åndalsnes i Romsdalen. Valget falt på Nissedal, hovedsakelig på grunn av logistikk, værstabilitet og at vi blir tatt veldig godt imot av Nisser camping, sier arrangementsansvarlig Tonje Sameien til norsk-klatring.no.

Nissedal byr også på fantastisk klatring, om ikke ville jo aldri stedet vært en kandidat. 

Nissedal kommune har også vært veldig positive til prosjektet, og gikk økonomisk støtte til utvikling av klatrefelt og klatreruter.
– For å kunne gjennomføre festivalen har vi søkt om støtte hos Nissedal Kommune og fått godkjent søknad med tilslag om prosjektstøtte. Pengene vil hovedsakelig gå til utvikling av ruter, som også kommer til å kunne brukes av alle som ønsker utenfor festivalen. Med støtte og lokalt engasjement på nivå med det vi møter i Nissedal, er vi sikre på at vi klarer å utvikle et godt produkt som det er verdt å besøke, sier Tonje Sameien videre.

Festivalen vil tilby kurs og guidede turer, både for ferske klatrere og for mer erfarne som ønsker lengre turer i fjellet. På kveldstid vil det bli lagt opp til lokale kulturelle innslag i regi av arrangør og av festivaldeltakerne. Stikkord er konsert, quiz, uformelle konkurranser og god stemning.

Billetter slippes 19. april her.

Les mer om stedet i artikkelen om klatring i Nissedal.