9 drept i ras på Mont Blanc

Største ulykke i Alpene på mange år rammer internasjonal gruppe.

Av: Arve
Sist oppdatert: 13. juli 2012 kl 10.38
Lesetid: 2 minutter

Tidlig torsdag morgen gikk et ca. 150 meter bredt flakskred på Mont Maudit, en sekundærtopp i Mont Blanc-massivet. Raset tok med seg 23 mennesker i et følge på 28, som hadde mål om å nå toppen av Vest-Europas høyeste fjell i går. Ni av disse er nå bekreftet omkommet, og ytterligere ni er bragt til sykehus med lettere skader. Fire deltakere som var savnet i timene etter ulykken er funnet i god behold. Vi kjenner ikke til om det er ytterligere personer savnet eller skadet på fjellet.

Av de ni omkomne er tre briter, to tyskere, to spanjoler og to sveitsere. Ifølge den britiske avisen The Guardian skal den kjente, britiske fjellføreren Roger Payne være blant de omkomne. Payne hadde lang erfaring fra klatring i Alpene og Himalaya, og var også tidligere generalsekretær i British Mountaineering Council.

Det er ikke kjent om det var nordmenn med blant de 28 i dette internasjonale følget, men en norsk gruppe i regi av Høyt og Lavt valgte å snu på det samme fjellet tidligere denne uka, på grunn av ustabile snøforhold. Den gjeldende ruta over Mont Maudit er en av de letteste og mest populære til toppen av Mont Blanc, men skal være utsatt for ras.

Dette er den andre store ulykken i Alpene på kort tid. Tidligere denne måneden falt et følge på fem tyske fotturister – deriblant to barn –  i døden på Lagginhorn i Sveits.

Publisert 13. juli 2012 kl 10.38
Sist oppdatert 13. juli 2012 kl 10.38
annonse
Relaterte artikler

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen