Og det var meg, Tina Hafsaas. Sesongåpningen med EM forrige helg og nå den første verdenscupen gikk ikke helt som jeg hadde sett for meg. Etter å ha tatt et stort steg nivåmessig i klatringen min forventet jeg at dette også skulle synes i konkurranse. Så langt har det ikke gjort det.

De to kvalifiseringsrutene mine på fredag var utrolig kule. Store Cheetatak og volumer prydet den bratte veggen og rutene så veldig harde ut. På den første ruten min var ikke klatringen så hard som det så ut som fra bakken, og jeg falt litt plutselig på en sleip sloper på den solfylte topplata. På nummer to, som var første kvalifiseringsrute, hadde vi damene er 360-sekvens som jeg klarte å komme feil inn i. Dessverre klarte jeg ikke å reversere for å rette opp i feilen og ble hengende i en ganske så låst posisjon i et minutts tid før jeg falt i et forsøk på å justere opp feilen.

Tina Hafsaas i 360-sekvensen på hennes første kvalifiseringsrute. Foto: Sytse van Slooten

Med en stor feil og en OK rute havnet jeg utenfor de 26 beste som går til semifinale, og selv om jeg selvfølgelig har lyst til å klatre semifinale, var ikke klatringen min bra nok til å fortjene en av plassene denne helgen. Det er heldigvis bare et par dager til neste sjanse med, for meg, årets høydepunkt. Verdenscupen i Chamonix har alltid vært den jeg ser mest frem i mot og da jeg så min første verdenscup 14 år gammel ble frøene for en konkurransekarriere sådd.

Svenske Hannes Puman, som klatret sin første internasjonale finale som senior i EM forrige helg, var et lite hårstrå unna hans første verdenscupfinale. På grunn av dårligere countback til kvalik endte han på den sure 9. plassen. I utgangspunktet var han blant de åtte beste, men Tyskland sendte inn klage for å få Jan Hojer til poengsummen 34+, i stedet for 34, og etter at klagen ble godkjent endte Puman dessverre utenfor finaleheatet.

Hannes Puman høyt på semifinalen

Damefinalen ble toppet av regjerende verdensmester Janja Garnbret fra Slovenia, mens Romain Desgranges, vinneren av EM forrige helg kom lengst blant herrene og tok med det seieren i årets første verdenscup.

Verdenscupen i Chamonix går av stabelen med kvalifisering onsdag 12. juli og semifinale og finale torsdag 13. juli. Igjen blir jeg eneste nordmann som stiller til start.