Førsteinntrykket av denne sekken er at den oser av kvalitet og enkle, gjennomtenkte løsninger. God rygg og gode skulderreimer, med trinnløst justerbar brystreim, kombinert med formsydd hoftebelte der man på høyre side har utstyrsløkke. Medfølgende påtagbare kompresjonsreimer på sidene, og tilsvarende med hjelmholder. Snurpetopp med et lite lokk over, der lokket har innvendig lomme. Sekken har også en utvendig lomme med fornuftig dybde. Gode isøksfester nede.
Om vi har innsigelser? Tja, strammesystemet i topp burde hatt en foring av noe slag – slik det er nå gjør friksjonen i strammingen vanskelig å lukke sekken. Men sekken vi hadde til test er en prototype, og importør gav oss beskjed om at dette er utbedret.
Den utvendige lomma er noe vanskelig tilgjengelig når økser er på sekken. Borrelåsfesting av isøkser i topp – holder det? Både ArcTeryx og Mammut har samme system, og det er jo nærliggende å tro at disse kvalitetsprodusentene vet hva de holder på med. Men vi stiller spørsmålet – og vi foretrekker kanskje en innfesting som ikke kan ryke. Alt i alt er Wardthogg 30 en meget bra sekk, som vi ikke nøler med å stikke på alpintur med.