Foredrag fra Antarktis

Klatre- og fjellsportgruppa på Universitetet i Oslo har invitert Robert Caspersen til foredragskveld. Klatreren skal vise bilder og fortelle fra turen han var på i Antarktis i 2006.

Sist oppdatert: 10. mars 2009 kl 08.12
Lesetid: 2 minutter

OSI Klatring og OSI Fjell inviterer til foredraget 15.april i biblioteket på Chateau Neauf. 

Caspersen skal vise bilder fra turen til l Dronning Maud Land på Antarktis i 2006 og han skal fortelle den spennende historien fra bestigningen av fjellet Ulvetanna. To ganger har Robert Caspersen stått på toppen av Ulvetanna, selve dronninga i Dronning Maud land. Første gangen i 1994 etter 11 dager i nordvestveggen, deretter i 2006 etter 16 dager i nordveggen. Stikkord for sistnevnte ekspedisjonen var en gjennomsnittstemperatur på minus 20 og en vind med tidvis orkan styrke. Ulvetanna (2931m) er det høyeste og mest imponerende fjellet i Dronning Maud Land, og også et av de vanskeligste fjell i verden.

Robert Caspersen er en av Norges fremste klatrere, og har gjort beundringsverdige klatreprestasjoner både her til lands og ute i den store verden. På klipper omkring i Norge har han forsert noen av landets vanskeligste klatreruter, han er tre ganger norgesmester i sportsklatring, i tillegg til at han er en storveggsklatrer av ypperste klasse. Han er internasjonalt kjent gjennom store klatreekspedisjoner i Alpene, Karakoram/Himalaya og Antarktis, hvor han har klatret noen av de vanskeligste rutene under de verst tenkelige forhold.

Foredraget finner sted på Biblioteket innenfor Bokcafeen på Chateau Neuf, onsdag 15.april kl 19.00. Foredraget koster 50 kroner og billettsalget starter 18.30  

Publisert 10. mars 2009 kl 08.12
Sist oppdatert 10. mars 2009 kl 08.12
annonse
Relaterte artikler

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen