Det er egentlig et paradoks at så få klatrere bruker sikringshansker. Mye av klatresporten handler jo om å stoppe fall, og det er store krefter ute og går når 80 kilo kommer susende ned veggen. Hvis man gjør alt riktig, vil sikringsbremsen alltid stoppe fallet, men hvis noe går galt må man ty til ren gripestyrke. Det har skjedd med mange, og som aktiv klatrer er det ikke usannsynlig at du vil oppleve det du heller. Men hva bør man velge? Vi fikk oss en skikkelig overraskelse da vi kjørte rene, fysiske falltester. 

Hele poenget med sikringshansker er å stoppe fall når tauet ruser ukontrollert ut. Det er klart at hanskene også brukes av rent komfortmessige grunner; for å beskytte hendene mot harde tau, samt når man sikrer en person som er mye tyngre enn en selv. Men disse grunnene er underordnet. Det er når tauet ruser ut at hanskene trengs. 

Derfor simulerte vi dette ved å henge en tung vekt i tauet, la denne falle mot bakken, og prøve å stoppe tauet med hendene. Det er store krefter som virker, og hanskene fikk virkelig kjørt seg. I mange tilfeller ble vi løftet av gulvet. Man blir også rimelig varm i grepet, og hadde vi kjørt testen uten hansker hadde vi blitt skadet. Nettopp det var vi bekymret for, og vi tenkte i starten av hansken burde ha god isolasjon, slik at man ikke fikk brannsår gjennom hansken. Slik var det ikke. Selv de tynnere hanskene isolerte godt nok, og vi opplevde det som viktigere med komfort, pusteevnte og presisjon. De mer polstrede hanskene ble for tjukke og ubehagelige.