Hvorfor har ingen tenkt på det før? Å lage et par skikkelig solide shorts, med fester til å knyte tauet i og som funker som sele? Sannheten er vel at mange har tenkt tanken – men det er bare det innovative sveitsiske firmaet Mammut som har materialisert den.

Det første som slår meg er hvor behagelige de er å ha på og hvor god bevegeligheten er. Det andre er at folk umiddelbart kommer løpende for å kikke. Realization er en sosial katalysator.

Vil man ha en bukse som også fungerer som sele? Mitt svar må bli at det vet jeg rett og slett ikke. Om man skal snakke om begrensninger, så er det åpenbart at man må holde seg til shorsføre. En høstdag på Hell funker ikke, om man da ikke tar på stilongs under. Men i varmen fungerer det utmerket. Realization tåler vask ved 40 grader men neppe et bad i sjøen etter en svett tur i veggen på Ton Sai i Thailand. Til buldring fungerer Realization helt fint. Bevegeligheten er meget god, men vekten er merkbart tyngre enn på vanlige shorts, og det er noe sjenerende. Dessuten er vel totalvekten sele/bukse sikkert ikke mye lavere. Prisen er temmelig drøy, siden man får to klatrebukser og sele for samme prisen, eller mer nærliggende; sikkert fire shortser og en sele.

I fronten er innbindingspunktet to løkker, en fra hver side av selen. Dette på bakgrunn av at man skal kunne trekke på seg bukse og vips være  klar til klatring. Det fungerer, men det er litt knotete å håndtere de to loopene som skal knyttes sammen i karabinen/tauet ved bruk. Dessuten er det litt liten plass om man både er bundet inn og sikrer med karabin. Kun to utstyrsløkker er også litt lite, men mhp hva selen er myntet på; konkurranse og hard cragging, så er vel to et naturlig valg.

Ellers ble jeg hengende veldig forover. Med vanlige seler får man ofte justert seg i hengene posisjon så man unngår slikt, men det var vanskelig med Realization. Dette er individuelt dog, og andre testere mente den var behagelig. Her må du bare henge deg opp i butikken sjøl og se om den funker på din kropp.

Oppsummert: På inneveggen eller en varm dag på cragget funker Realization helt fint. Den rører også ved et uutforsket potensiale; man vinner venner, slipper å ta med sele og kan bruke samme buksa til både buldring og klatring. Strålende, Mammut!

To bukselommer. Størrelser: S, M og L. Vekt 540 gram.

Pris kr 2200,-

Web: Mammut.ch

+

Sele og bukse i ett!

Meget bevegelig

Veldesignet

-

Høy pris

Noe tung