Magnus ett flytt fra finale i Kina

Nok en konkurranse med små marginer for vår eneste norske representant i Asia.

Sist oppdatert 19. oktober 2014 kl 18.26

Magnus Midtbø stilte opp til start på verdenscupen i Kina som eneste nordmann. Under kvalifiseringen klatret han seg inn til 7. plass på begge kvalifiseringsrutene, og gikk videre til semi-finale som nummer 9 sammenlagt.

I semi-finalen dagen etter fikk han poengsum 24, som gav han en 12. plass. Sistemann inn i finalen fikk poengsum 25, noe som betyr at Magnus kun var ett flytt fra finale. Det er vanskelig å si hvor nære det faktisk er, ettersom flere falt på akkurat dette flyttet, men et flytt er fortsatt et flytt og det er som vanlig små marginer som skiller.

Semi-finalen i seg selv hadde mange rare resultater. Forrige helgs vinner Jakob Schubert og den ferske verdensmesteren Adam Ondra falt begge veldig tidlig og endte blant de siste, noe som er svært overraskende, men det åpner jo muligheten for andre utøvere.

Den største overraskelsen var herrenes vinner, Stefano Ghisolfi fra Italia. Han kvalifiserte seg til finalen som nummer 6, og endte med å vinne hele konkurransen. Dette var hans aller første seier, og beviser det alle vet - at i finalen kan alt skje. Han vant med et pluss foran spanske Ramon Julian Puigblanque og to flytt foran franske Romain Desgranges.

På damesiden var pallen helt lik som forrige helg. Mina Markovic tok seieren foran Anak Verhoven og Helene Janicot. Mina kom seks flytt lenger enn Anak. Ut i fra resultatlisten virker det som finaleruten var hardt skrudd ettersom de fleste falt tidlig, og vinneren av semi-finalen, Maja Vidmar havnet sist, kun fire flytt bak 4. plassen. På et bilde Mina selv la ut på Instagram stod det skrevet at finaleruten var en av de hardeste hun noen gang hadde klatret på.

Det har vært vanskelig å få tak i Magnus ettersom det er restriksjoner mot Facebook og andre nettsider i Kina, så jeg har dessverre ikke fått noen oppdatering fra konkurransen.

Neste konkurranse er allerede neste helg, da i Japan. Det er konkurransen som avslutter Asiaturen, og den nest siste i verdenscupen 2014.