Tidligere landslagstrener Stian Christophersen (35) har vært en sterk klatrer i flere tiår, og har gjort det skarpt i konkurranser, på harde buldere og redpoint. Men selv mener han at han alltid har slitt på onsight. Den siste tiden har han fokusert hardt på flyt, oppdrift og utholdenhet. Det har båret frukter, og nå har tobarnsfaren persa med 8b-onsight på ruta Randez with Platon.
– Ja, fornøyd med den! Skal sies at den står i 8a+/8b i den gamle føreren og 8b i den nye, men fortsatt pers for min del. Vet ikke om andre enn Magnus (Midtbø), Sindre (Sæther), John Henry Nilssen og Martin (Mobråten) som har gjort det av nordmenn.

Ruta ligger en god anmarsj fra veien, og det var også andre Stian måtte ta hensyn til ved valg av onsightprosjekt.
– På Kalymnos har jeg med meg sønnen min Kasper (7) på cragget hver dag, så jeg var litt usikker på hvor langt vi kunne dra og hvor mange forskjellige crag vi kunne dra på, men målet var nye crag hver dag og å fokusere mer på onsight enn redpoint. Det funka bra og jeg fikk onsightet en del rundt 7c+/8a de første dagene. Rendez with Platon er ganske onsightvennlig og da jeg så den første gang ønsket jeg virkelig å teste meg på den. Alle grepene er gode, men det er langt mellom dem, og det passer meg bra. Alt klaffet – treningen i forkant hadde vært bra, pumpen og styrken var bra og selvtilliten som tidligere manglet på onsight var mye bedre. Heldigvis fikk jeg ut alt det og klippet ankeret, så får tiden vise om ruta faktisk er 8b eller ikke. Kult var det uansett å lykkes med forberedelsene og klatre bra på en hard onsight, noe jeg har slitt lenge med å få til!