Om har tursommerfugler i magen trenger du kanskje litt inspirasjon til å komme i gang? Hvitserk har tatt tak i dette og hjelper deg; Mandag 14. mars er det ekspedisjonskveld i Oslo der det blir foredrag om Andesfjellene i Peru og de tre høyeste toppene i Afrika.

Onsdag og torsdag sender ekspedisjonsarrangøren en av sine mest erfarne og bereiste guider til Tromsø og Trondheim for å holde foredrag og servere nepalesisk te. Enten du vil bli med den erfarne arrangøren på tur med norsk turleder, eller du vil realisere reisedrømmen på egen hånd, vil du få gode tips. Ekspedisjonskveldene i Tromsø og Trondheim har tredelt program; og begynner med foredrag om de to høyeste toppene i Afrika. Deretter blir det foredrag om Everest Basecamp og Annapurna Sanctuary, to av de fineste fjell-/fotturene i Himalaya. Tilslutt blir det foredrag om to høye turmål i Himaalaya; Ama Dablam (av mange omtalt som verdens vakreste fjell) og Cho Oyu (8201 moh)Mandag 14. mars (18.30): Ekspedisjonskveld i Oslo: Trekking og topptur i Andesfjellene, Peru: Turleder Øyvind Utby forteller om turnyheten Cordillera Huayhuash og Cordillera Blanca. (20.00) Kilimanjaro, Mt. Kenya og Rwenzorifjellene: Fotograf Matti Bernitz har har vært på Kilimanjaro, Mt. Kenya og i Rwenzorifjellene. Foredragene er på North Face-butikken i Hegdehaugsveien 26.


Onsdag 16. mars (19.00): Ekspedisjonskveld i Tromsø: Foredrag om Kilimanjaro og Mt. Kenya (starter 19.00), Everest BC og Annapurna Sanctuary (starter 20.00) og Cho Oyu og Ama Dablam (starter 21.00). Mellom foredragene serveres nepalesisk te. Foredraget er på Cafe Flyt.Torsdag 17. mars (18.00): Ekspedisjonskveld i Trondheim: Foredrag om Kilimanjaro og Mt. Kenya (starter 18.00), Everest BC og Annapurna Sanctuary (starter 19.30) og Cho Oyu og Ama Dablam (starter 21.00). Mellom foredragene serveres nepalesisk te. Foredraget er på Sportsbua i Trondheim.


I bratta: På vei mot Ama Dablam. Foto: Hvitserk