I helgen var det europacup i Imst som stod for tur for juniorene. Konkurransen i Imst regnes som en av de beste arrangementmessig, og det har alltid vært min favoritt. Hovedrutesetter var franske Paul Dewilde, også en av mine favoritter, så da regner jeg med at konkurransen var bra.

Fra Norge stilte Jens Kristian Aasmundsen, Lisa-Marie Kvandahl, Leo Bøe og Brage Birkelund Olsen, og sammen med dem reiste juniorlandslagstrener Jan Erik Paulsen.

Resultatmessig var det i følge Jan Erik et stykke igjen for de norske utøverne da de alle havnet et godt stykke ned på listen. Ut i fra resultatlisten ser det ut som alle klatret helt greit. De gjorde det ca like bra på de to kvalifiseringsrutene de hadde. For å nå finale må man gjerne gjøre det veldig bra på den ene og ok på en den andre, eller to bra selvfølgelig. Jan Erik sa også at det var en del bra ting å ta med seg videre. Det er sjelden man har en dag hvor absolutt alt går feil. Som regel er det en del småting å ta med seg videre selv om man ikke klarte å prestere på topp.

Konkurransen i Imst er uansett en av de beste. Veggen er den høyeste, bratteste, mest tekniske og i mine øyne den kuleste konkurranseveggen. Den har linjer til å skru alle stiler, og kvalifiseringen pleier ofte å være veldig teknisk. Det er det selvfølgelig ikke alle som er like glad i, spesielt ikke i konkurranser ettersom det er så lett å gjøre feil. I hvert fall sammenliknet med fysiske og pumpende ruter som man som regel klatrer på. Veggen er så høy at kvaliken kun går halvveis opp ettersom de seks minuttene man har til rådighet ikke er nok for å nå toppen. Selv i finalen hvor man har åtte minutter er det folk som klarer å gå ut på tid.

Konkurransen i helgen var nummer to i cupen, og neste er europamesterskapet om to uker i Edinburgh. I år skal det for første gang arrangeres semifinale i EM for juniorer, og da er det de 26 beste i hver klasse som går videre. Med tanke på prestasjonene i helgen ser det lovende ut med tanke på nordmenn i semifinale i Edinburgh. Til mesterskap blir det alltid tatt ut en tropp av Norges Klatreforbund og de heldige denne gang er:

Jon-Pål Hamre
Rolf-Martin Bjørngaard
Brage Birkelund Olsen
Jakob Heber Norum
Lisa-Marie Kvandahl
Bergljot Hansen
Leo Bøe
Jens-Kristian Aasmundsen
Martine Limstrand
Hauk Lem
Oda Emilie Aagård Lauridsen

Så vidt jeg vet skal alle delta bortsett fra Oda Lauridsen. Det har vært litt mangel på deltakere, syns nå jeg, på de to europacupene som har vært hittil, og det gleder meg å se at så mange skal delta på EM.

Men før den tid skal Hannah Midtbø og Kenneth Elvegård konkurrere i verdenscupen Vail som er til helgen. De reiser i morgen for å ha et par dager til å skaffe seg riktig døgnrytme og gjøre de siste forberedelsene for konkurransen som starter på fredag. Jeg har troa og gleder meg veldig til å se hvordan det går, og forhåpentligvis se dem begge i semifinale lørdag som sendes direkte over Youtube. Dessverre er det kun semi-finaler og finaler som streames i år.