Tina Johnsen Hafsaas

Flere ganger Norgesmester og nordisk mester, verdenscupfinalist og vår fremste konkurranseklatrer. Tina dekker nasjonale og internasjonale konkurranser for magasinet Klatring.

En norsk tropp på 23 utøvere tok turen til buldrearrangementet og av 18 mulige medaljer tok Norge 10 av dem. Vi fikk tre gull og dominerte den yngste jenteklassen med seks av jentene våre blant de seks beste.

Emma Wollebæk tok gullet i den yngste jenteklassen foran lagveninner Sunniva Øvre-Eide og Edel Lemvik. De neste tre på resultatlisten var også norske med Anne Ackre, Pernille Tvedt og Nora Hovde. Både Emma, Sunniva og Edel gikk alle de fire finalebulderne og ble skilt på forsøk hvor Emma var den med færrest.

LES OGSÅ: Buldrebunker i Trondheim

Sunniva Øvre-Eide tv, Emma Wollebæk og Edel Lemvik. Foto: Roar Olsen

Gullet i den mellomste jenteklassen gikk også til Norge med Regine Storå. Sølvet gikk til Tuva Haave som også er norsk og det forsøk bonus som skilte de to norske jentene. Denne klassen gikk alle et bulder og bonus og forsøk ble den avgjørende faktoren for å skille dem. Ingrid Kindlihagen og Mia Wollebæk fikk henholdsvis 4. plass og 7. plass.

Også den eldste jenteklassen endte med et norsk gull med Lisa-Marie Kvandahl som også vant kvalifiseringen. Det var kun Lisa-Marie og sølvvinner Freja Duncan som toppet buldre i denne klassen. De gikk en bulder hver og ble skilt på bonus hvor Lisa-Marie hadde en mer.

Lisa-Marie Kvandahl under finalen. Foto: Roar Olsen

I den eldste herreklassen tok Hauk Lem en flott 2. plass bak svenske Samuel Wingårdh som også har prestert bra internasjonalt. Tidligere i år klatret han finale i europacup i buldring. Jens-Kristian Aasmundsen fikk 6. plass med sine to topper og to bonuser.

Den mellomste gutteklassen tok Albert Suthurst sølv og bronsen i denne klassen gikk også til Norge med Tobias Reidel. Albert var et forsøk på topp i fra gullet da både han og gullvinner Veikka Volotinen fra Finland toppet tre buldre. Leo Chiba og Ørjan Vaage klatret også finalen og endte som nummer syv og åtte.

LES OGSÅ: Soppsanking ble til klatresenter

Albert Suthurst topper en av finalebulderne. Foto: Roar Olsen

I den yngste gutteklassen tok Norgesmester Teodor Kirkebø bronse med en topp og fire bonus. Kristoffer Danielsen er også norsk representant i denne unge klassen og endte på 5. plass med en bonus mindre enn Teodor.

Pallen i den yngste gutteklassen med norske Teodor Kirkebø til høyre. Foto: Nicki Horak

Coach Nicki Horak rapporterer om et flott arrangement og en herlig norsk tropp på tur.

- Gøy at også utøvere utenfor rekrutt- og landslagene gjorde det bra, forteller Nicki.

LES OGSÅ: Siste nyheter om klatring