Merkelige helter

La Sportiva lanserte sent i fjor en nettserie kalt Strange Heroes. Serien dokumenterer klatrerne fra La Sportiva sitt team og prosjektene de jobber med.

Torsdag 01. februar 2018 kl.14:07

Fokuset i serien er å prøve og forstå hva som driver klatrere til å pushe grenser, og fortsette kampen for å klatre hardere og bedre. Hver episode er laget som en portrett der man får følge klatrerens prosjekt. Man får innsikt i fokuset og innsatsen, ned i de minste detaljene, og det enorme slitet som ligger bak å gå disse harde rutene.

I episoden nedenfor følger vi Barbara «Babsi» Zangerl og prosjejktet hennes Speed (8c+) i Voralpsee, Sveits. Hun var den første damen til å klatre en V13, og tredjemann til å klatre en 5.14. Hun har også noen veldig imponerende bestigninger av El Cap. Nylig imponerte hun med bestigningen av Magic Mushroom (8b+) sammen med Jacopo Larcher, sent i desember i fjor.

Gikk du glipp av?

Den hvite fare

Den hvite fare

Visste du at dette klatrehjelpemiddelet en gang var strengt forbudt?

Den gjemte perle

Den gjemte perle

Isen for de varme vintre ligger litt skjult, men er virkelig verdt turen.

Vårens perle

Vårens perle

Øvre sydstup på Kolsås er klatrebar hele vinteren, og er det en bulder du bør gå når solen står inn og fjellet fremdeles er kjølig, så er det Norges første buldreklassiker.

Tyngdepunktets magi

Noe av det mest kraftbesparende man kan gjøre i veggen, er å være oppmerksom på hvor kroppens tyngdepunkt befinner seg og optimalisere teknikken i forhold til dette. Her er tipsene.

– Hvor små må skoene være?

– Hvor små må skoene være?

KLATRESKOLEN (EP8): Er rimelig klatreutstyr mer utrygt, og hvor små må skoene være?

Slik snur du på toppen

Slik snur du på toppen

KLATRESKOLEN (S2E3): Noe av det viktigste du må kunne som uteklatrer er å snu trygt på toppen av ruta.