1Isklatrejenter arrangerer samling i januar.

Snart klart for jenter på is

Nasjonal isklatresamling for jenter 2018 går av stabelen i januar

Fredag 01. desember 2017 kl.12:15

For tredje året på rad arrangeres nasjonal isklatresamling for jenter, helga 26.-28. januar 2018. Det blir 60 tilgjengelige deltagerplasser. Samlinga blir holdt i Hemsedal, en av Norges største isklatredestinasjoner, med kort anmarsj til mange ulike fosser som passer både for nybegynnere og erfarne. Samlinga blir avholdt på Granheim feriesenter som ligger mellom Hemsedal og Gol.

Hensikten med samlinga er å skape en arena der damer fra hele landet kan møte andre damer som klatrer is, og samtidig inspirere hverandre til mer klatring. Vi ble inspirert av Girls on Cracks i Bohuslän i 2015, og deretter ble ideen født om en issamling for jenter.

Under samlinga arrangeres det både nybegynnerkurs og workshops i leding og kameratredning for den som ønsker mer utfordringer. Det er også mulig å være med på samlinga, og klatre på egenhånd om man ønsker det. Vi legger opp til at det skal være mulighet til å finne seg en klatrevenn om en kommer på egenhånd. Nytt av året er at vi arrangerer nybegynnerkurs for ungdom, så vi oppfordrer ungdom å delta på samlinga. Her er målgruppa hovedsakelig 16-19 år, men det eneste kravet er Brattkort. Det vil si at de som deltar på nybegynnerkurset kan være yngre enn 16 år. I tillegg til dagsprogram har vi lagt opp til sosialt program på kveldene, med quiz, film og foredrag. I år er vi så heldige, og får høre Johanna Stålnacke prate om redsel i fjellet på lørdagskvelden.

Påmeldinga for kurs og overnatting åpner 27.november kl 12 via isklatrejenter.no. Det eneste kravet for å være med på samlinga er at man må være medlem av en klatreklubb. Arrangør av samlinga er Oslo Klatreklubb, og hovedsponsorer er NKF og DNT Fjellsport Oslo. Varri sponser samlinga med lån av utstyr. Jentesport og Houdini stiller som medsponsorer.

Kurs: Johanna Stålnacke viser standplassrutiner på is.

I veggen: Isklatring er kjempegøy. På samlinga kan du prøve for første gang.

Gikk du glipp av?

Den hvite fare

Den hvite fare

Visste du at dette klatrehjelpemiddelet en gang var strengt forbudt?

Den gjemte perle

Den gjemte perle

Isen for de varme vintre ligger litt skjult, men er virkelig verdt turen.

Vårens perle

Vårens perle

Øvre sydstup på Kolsås er klatrebar hele vinteren, og er det en bulder du bør gå når solen står inn og fjellet fremdeles er kjølig, så er det Norges første buldreklassiker.

– Hvor små må skoene være?

– Hvor små må skoene være?

KLATRESKOLEN (EP8): Er rimelig klatreutstyr mer utrygt, og hvor små må skoene være?

Slik snur du på toppen

Slik snur du på toppen

KLATRESKOLEN (S2E3): Noe av det viktigste du må kunne som uteklatrer er å snu trygt på toppen av ruta.

Slik bruker du kamkilene

Slik bruker du kamkilene

KLATRESKOLEN (S2E4): Kamkilen er en av våre kjæreste sikringsmidler. Paula Voldner viser hvordan den skal brukes.