1Isklatrejenter arrangerer samling i januar.

Snart klart for jenter på is

Nasjonal isklatresamling for jenter 2018 går av stabelen i januar

Fredag 01. desember 2017 kl.12:15

For tredje året på rad arrangeres nasjonal isklatresamling for jenter, helga 26.-28. januar 2018. Det blir 60 tilgjengelige deltagerplasser. Samlinga blir holdt i Hemsedal, en av Norges største isklatredestinasjoner, med kort anmarsj til mange ulike fosser som passer både for nybegynnere og erfarne. Samlinga blir avholdt på Granheim feriesenter som ligger mellom Hemsedal og Gol.

Hensikten med samlinga er å skape en arena der damer fra hele landet kan møte andre damer som klatrer is, og samtidig inspirere hverandre til mer klatring. Vi ble inspirert av Girls on Cracks i Bohuslän i 2015, og deretter ble ideen født om en issamling for jenter.

Under samlinga arrangeres det både nybegynnerkurs og workshops i leding og kameratredning for den som ønsker mer utfordringer. Det er også mulig å være med på samlinga, og klatre på egenhånd om man ønsker det. Vi legger opp til at det skal være mulighet til å finne seg en klatrevenn om en kommer på egenhånd. Nytt av året er at vi arrangerer nybegynnerkurs for ungdom, så vi oppfordrer ungdom å delta på samlinga. Her er målgruppa hovedsakelig 16-19 år, men det eneste kravet er Brattkort. Det vil si at de som deltar på nybegynnerkurset kan være yngre enn 16 år. I tillegg til dagsprogram har vi lagt opp til sosialt program på kveldene, med quiz, film og foredrag. I år er vi så heldige, og får høre Johanna Stålnacke prate om redsel i fjellet på lørdagskvelden.

Påmeldinga for kurs og overnatting åpner 27.november kl 12 via isklatrejenter.no. Det eneste kravet for å være med på samlinga er at man må være medlem av en klatreklubb. Arrangør av samlinga er Oslo Klatreklubb, og hovedsponsorer er NKF og DNT Fjellsport Oslo. Varri sponser samlinga med lån av utstyr. Jentesport og Houdini stiller som medsponsorer.

Kurs: Johanna Stålnacke viser standplassrutiner på is.

I veggen: Isklatring er kjempegøy. På samlinga kan du prøve for første gang.

Gikk du glipp av?

  Se Kilians egen film

  Se Kilians egen film

  En av verdens beste ultraløpere, Kilian Jornet har kjørt ned Fivaruta på ski. Her er hans opptak.

  Speedklatring på Sørmarka Arena

  Speedklatring på Sørmarka Arena

  I 2017 ble det bygget en helt ny speedklatrevegg på Sørmarka Arena i Stavanger. Den 11 meter høye veggen ble blant annet brukt under NM i speedklatring i 2017.

Premiere på «Silence» av Adam Ondra

Premiere på «Silence» av Adam Ondra

Bli med på premiere på filmen om verdens hardeste klatrerute – i dag.

Den hvite fare

Den hvite fare

Visste du at dette klatrehjelpemiddelet en gang var strengt forbudt?

Den gjemte perle

Den gjemte perle

Isen for de varme vintre ligger litt skjult, men er virkelig verdt turen.

Tyngdepunktets magi

Noe av det mest kraftbesparende man kan gjøre i veggen, er å være oppmerksom på hvor kroppens tyngdepunkt befinner seg og optimalisere teknikken i forhold til dette. Her er tipsene.

– Hvor små må skoene være?

– Hvor små må skoene være?

KLATRESKOLEN (EP8): Er rimelig klatreutstyr mer utrygt, og hvor små må skoene være?

Slik snur du på toppen

Slik snur du på toppen

KLATRESKOLEN (S2E3): Noe av det viktigste du må kunne som uteklatrer er å snu trygt på toppen av ruta.