Torsdag byr på to muligheter til å treffe Tormod Granheim, mannen som ble kåret til Årets eventyrer i 2016 og forfatteren av boka Alpenes 4000-metere.

Først blir det signering på Sandvika Storsenter klokka 13, deretter på Nomaden i Oslo klokka 19. På Nomaden legger Granheim også opp til et lite foredrag i forbindelse med signeringen.

Les også: Granheim klarte det    

– Alpene ligger midt i hjertet av Europa, og er omringet av hundrevis av millioner mennesker. Men likevel er ikke mange som har klatret alle 4000-meterstoppene i Alpene, og det er etter hvert ganske mange som har klatret opp på Mount Everest. Da kan man lese mellom linjene at de vanskeligste toppene i Alpene er veldig vanskelige. Men de letteste er veldig lette, og Alpene er så mye mer enn Mount Blanc og Matterhorn, sier Granheim, som i 2016 ble først i Norden til å bestige alle de 82 4000-meterstoppene i Alpene.

I høst ga han ut boka Alpenes 4000-metere. Nå håper han folk vil kjøpe boka, lese om de ulike toppene og kanskje sette seg ned å legge konkrete planer. 

Les også: Granheims guide til Europas høyeste 

Saken fortsetter under

Tormod Granheim sier mange av Alpenes 4000-metere er lett tilgjengelig for de fleste, mens andre er skikkelig krevende. Foto: Privat

Les også: Tonje Blomseth levde pelsjegerdrømmen

Lett tilgjengelig
Granheim trekker fram at stadig flere nordmenn har kompetanse og utstyr til topptur, og mange av toppene i Alpene har hoteller ved foten av fjellet og skiheis et godt stykke på vei. Det er noe helt annet å reise til Nepal for å klatre Mount Everest.

– Alpene er vårt nærmeste høyfjell. Utstyret du trenger er tilgjengelig i din lokale sportsbutikk. Du trenger ikke annet enn en isøks, et kort tau og vanlig randonee-utstyr for å klatre mange av toppene i Alpene. Det er ikke vanskeligere enn det du ser på 71 grader nord, sier Granheim. 

Les også: Fire turmål fra Turtagrø

Les også: UTE sin test av felleski

Les også: UTEs test av fjellski