Fra kvalifiseringsrunden. Foto: Reino Horak

1 Fra kvalifiseringsrunden. Foto: Reino Horak

Trondheim med Norgescup for juniorer

Årets første Norgescup er klatret og denne gangen var det bare juniorer i aksjon.

Søndag 11. februar 2018 kl.16:38

De fire juniorklassene ble utfordret på buldre skrudd av Kenneth Elvegård og Martin Mobråten. Med nesten 70 utøvere stillende til start ble juniorarrangementet en stor suksess. På grunn av manglende arrangør ble årets første norgescup i utgangspunktet avlyst, men etter at denne meldingen nådde ut til klatrenorge steppet Trondheim Klatreklubb inn og leverte slik de alltid gjør.

Teodor Kirkebø, regjerende Norgesmester på led, tok sin første seier i Norgescupen i buldring foran lagkamerat Per Ravlo-Caspersen. Kolsåsguttene var i en klasse for seg som eneste i dette finaleheatet som toppet buldre. Teodor gikk en bulder mer og tok gullet i den yngste gutteklassen. En solid konkurransedebut for Per som er yngst i denne klassen. Bronsen gikk til Sindre Mauland fra Bergen Klatreklubb med to bonuser.

Teodor Kirkebø på vei til topps. Foto: Reino Horak

I den yngste jenteklassen var det regjerende Norgesmester Sunniva Øvre-Eide fra Grenland Klatreklubb som tok gullet ved å gå alle de fire finalebuldrene. Det gjorde også BRVs Edel Lemvik, men på et forsøk mer, noe som ga henne 2. plassen. Nora Hovde fra Trondheim Klatreklubb tok siste pallplass i denne klassen med tre flash.

Hjemmefavoritt Mia Wollebækk leverte varene med topp av alle de fire finalebulderne. Hun ble med det vinner av årets første Norgescup foran Ingrid Kindlihagen som nå har rykket opp til eldre junior, og Marie Lauridsen med henholdsvis tre og to topp.

Mia Wollebækk foran et fullsatt Oslo Klatresenter under NM i desember. Foto: Norges Klatreforbund 

I den eldste gutteklassen tok Jens-Kristian Aasmundsen en noe overraskende seier foran Albert Suthurst og Hauk Lem. De to sistnevnte har vært to å regne med de siste årene, men Jens-Kristian stod best på bena og tok seieren med sin topp på det kjipe svaet kun han kom seg opp. Albert vant fjorårets NM i buldring og var storfavoritt i helgens konkurranse. 

De fire utøverne på pallen fra Kolsås Klatreklubb - Albert, Hauk, Per og Teodor - trenes av meg og de eldre også av vår buldrestjerne Thilo Schröter. Som en del av Kolsås Klatreklubb sin konkurransesatsning har vi sammen startet en yngre og eldre satsningsgruppe med de nevnte utøverne og flere med et mål om å utvikle klatrere med et nasjonalt toppnivå som ønsker å hevde seg internasjonalt. Det er et utrolig morsomt prosjekt, og helgen var uten tvil en god start på noe som kommer til å bli et spennende år for Kolsås Klatreklubb. 

Gjengen fra Kolsås Klatreklubb sitt konkurranseprosjekt med trenere Tina Hafsaas og Thilo Schröter. Foto: Pål Kirkebø

All kudos til Trondheim klatreklubb som leverer nok en konkurranse av høy kvalitet og tar på seg ansvaret når ingen andre vil. Mangel på arrangører til Norgescupen er en trist trend og jeg håper virkelig ikke at det er den nye standarden. Den neste Norgescupen er dessverre avlyst, så neste nasjonale konkurranse er faktisk NM som arrangeres i Stavanger i mai. Dette blir første gang det arrangeres NM i buldring på Sørmarka Arena, en klubb og en arena som har arrangert konkurranser i alle størrelser for led - Norgescup, NM, nordisk mesterskap, europeisk ungdomscup og til og med verdenscup. Juniorene våre skal heldigvis i aksjon før den tid. Sesongstart for europacupen er i april, og det er også måneden som kickstarter verdenscupen i buldring. 

Resultatlister fra helgens Norgescup finnes på Norges Klatreforbund sin nettside.

Arrangørklubben Trondheim Klatreklubb. Foto: Norges Klatreforbund

Gikk du glipp av?

  Tinget er over

  Tinget er over

  I helgen avholdt NKF sitt bienale Klatreting, som resulterte i nytt styre og en rekke vedtak

  Syv topper

  Syv topper

  Hvitserk eventyrreiser har lansert en ny utfordring; de syv høyeste toppene i landet på syv dager

Premiere på «Silence» av Adam Ondra

Premiere på «Silence» av Adam Ondra

Bli med på premiere på filmen om verdens hardeste klatrerute – i dag.

Den hvite fare

Den hvite fare

Visste du at dette klatrehjelpemiddelet en gang var strengt forbudt?

Den gjemte perle

Den gjemte perle

Isen for de varme vintre ligger litt skjult, men er virkelig verdt turen.

Tyngdepunktets magi

Noe av det mest kraftbesparende man kan gjøre i veggen, er å være oppmerksom på hvor kroppens tyngdepunkt befinner seg og optimalisere teknikken i forhold til dette. Her er tipsene.

– Hvor små må skoene være?

– Hvor små må skoene være?

KLATRESKOLEN (EP8): Er rimelig klatreutstyr mer utrygt, og hvor små må skoene være?

Slik snur du på toppen

Slik snur du på toppen

KLATRESKOLEN (S2E3): Noe av det viktigste du må kunne som uteklatrer er å snu trygt på toppen av ruta.