Etter sin glimrende fjerdeplass i verdenscupen i Chamonix var det knyttet spenning til om Tina Johnsen Hafsaas kunne følge opp i de neste konkurransene. Det gjorde hun, og i helgens verdenscup i Edinburg kom hun til enda en finale. Men klatringen gikk ikke helt etter planen.
– I finalen ble det dessverre ikke en høyere score en 13+, som selvfølgelig er en stor skuffelse. Flyttet var stort og takene glatte, jeg fikk en stor sving, mistet den andre hånden og klarte ikke det som ble en enhåndssving. Men, og dette er et viktig men, jeg kom til finalen og det i seg selv er en stor prestasjon. Dette var min andre finale, og er mer enn jeg drømte om da jeg trente hardt for sesongen i våres.

Les også: Tina Johnsen Hafsass med 4. plass i verdenscup

Hun kom altså til finalen, men mener semifilaleruta var både vanskelig og lite tilgjengelig.
– Nok en gang var det en litt rar semifinale. Det var skrudd veldig hardt, den hardeste ruten vi har hatt i år. Jeg gikk videre til finale med en 6. plass og score 24+, gårsdagens sølvinner Jessica Pilz gikk videre som nummer 8 med 17+ og god count-back. Syv jenter i semifinalen falt på 13+, fem på 14+, som egentlig er det samme flyttet, seks på 17+ og med unntak av Janja Garnbret falt også de beste med relativt lav score – 25, 28, 31 – på en rute med ca 50 flytt.

Finalen var derimot estetisk og klatremessig fin.
– Finalen var en bra en. Halve ruten var prydet med volumer, og da mener jeg rene volumer uten chips. Ikke min favoritt, men det ser pent ut og det var en interessant start. Med unntak av meg var det ingen andre som falt på den første halvdelen, og det ble en kamp om både flytt, pump og tid for de beste jentene. Janja Garnbret gikk ut på tid på samme tak som Jessica Pilz og vant på count back. Jain Kim ble nummer 3.

For herrene var Romain Desgranges tilbake på toppen av pallen forran Stefano Ghisolfi og Jakob Schubert.
Klatreanlegget i Edinburgh arrangerte årets femte verdenscup.
– Jeg har tidligere vært der på flere europacuper og junior VM, og liker veggene godt. De har mulighet til å skru både teknisk og bratt, men alle rutene våre denne gangen var bratte da den vertikale veggen var forebeholdt paraklatrerne.

Neste verdenscup er om to uker i Kina. To konkurranser to helger etter hverandre på to helt forskjellige steder i Kina.
– Jeg er veldig spent og klar for revansje, avslutter Hafsaas.