Den norske gjengen fv Albert Suthurst, Ingrid Amundrud, Lisa-Marie Kvandahl, Hauk Lem, Leo Bøe og Kristian Eian med coach Nicki Horak i front. Bilde hentet fra Norges Klatreforbund.

1 Den norske gjengen fv Albert Suthurst, Ingrid Amundrud, Lisa-Marie Kvandahl, Hauk Lem, Leo Bøe og Kristian Eian med coach Nicki Horak i front. Bilde hentet fra Norges Klatreforbund.

To 11. plasser for norske juniorer i europacup

Seks norske juniorer deltok på europacup i Østerrike, og våre fremste juniorer var nære finale.

Søndag 11. juni 2017 kl.08:34

Gjengen fra Norge klatret lørdag sin kvalifisering i årets andre europacup på tau. Vi hadde deltakere i klassen gutter youth B, youth A og junior, og jenter junior.

Lisa-Marie Kvandahl og Leo Bøe fikk hver sin 11. plass i helgens konkurranse. En plass fra finale hvor de ti beste får klatre. De var begge innenfor topp ti på en av sine to kvalifiseringsruter, men sammenlagt ble resultatet 11. plass og ingen billett til finale. Nok en konkurranse med små marginer for de eldste utøverne våre.

Ingrid Amundrud, som ofte omtaler seg selv som en buldrer, imponerte med å komme høyt på hennes kvalikruter. Kun et par flytt bak lagvenninne Lisa-Marie, og coach Nicki er spent på hva jenta fra Oslo kan få til om hun får litt bedre pump.

De yngre guttene våre i youth A og B havnet et stykke ned på listene med Hauk Lem på en 33. plass og Albert Suthurst på 41. plass i klassen youth A, og Kristian Eian med en 31. plass i klassen youth B.

Nicki rapporterer om en lang konkurransedag og at det var synd med to 11. plasser. Det kunne like gjerne vært to 10. plasser og to nordmenn til finale.
- Generelt sett gjorde det norske laget en OK innsats. Det var ingen som fikk til det lille ekstra i helgen. Og det kan jeg som utøver bekrefte, at det trenger man på konkurransedager.

Neste konkurranse er EM i tau for seniorer om 20 dager. Dette er også konkurransen som markerer sesongstart for meg, som kommer til å være den eneste norske seniorutøveren i årets EM og verdenscup på tau. Heldigvis får jeg litt selskap av et par juniorer på et par av konkurransene i sommer.

Fullstendige resultatlister fra helgens konkurranse finnes på IFSC sin hjemmeside.

Gikk du glipp av?

Den hvite fare

Den hvite fare

Visste du at dette klatrehjelpemiddelet en gang var strengt forbudt?

Den gjemte perle

Den gjemte perle

Isen for de varme vintre ligger litt skjult, men er virkelig verdt turen.

Vårens perle

Vårens perle

Øvre sydstup på Kolsås er klatrebar hele vinteren, og er det en bulder du bør gå når solen står inn og fjellet fremdeles er kjølig, så er det Norges første buldreklassiker.

– Hvor små må skoene være?

– Hvor små må skoene være?

KLATRESKOLEN (EP8): Er rimelig klatreutstyr mer utrygt, og hvor små må skoene være?

Slik snur du på toppen

Slik snur du på toppen

KLATRESKOLEN (S2E3): Noe av det viktigste du må kunne som uteklatrer er å snu trygt på toppen av ruta.

Slik bruker du kamkilene

Slik bruker du kamkilene

KLATRESKOLEN (S2E4): Kamkilen er en av våre kjæreste sikringsmidler. Paula Voldner viser hvordan den skal brukes.