Gjengen fra Norge klatret lørdag sin kvalifisering i årets andre europacup på tau. Vi hadde deltakere i klassen gutter youth B, youth A og junior, og jenter junior.

Lisa-Marie Kvandahl og Leo Bøe fikk hver sin 11. plass i helgens konkurranse. En plass fra finale hvor de ti beste får klatre. De var begge innenfor topp ti på en av sine to kvalifiseringsruter, men sammenlagt ble resultatet 11. plass og ingen billett til finale. Nok en konkurranse med små marginer for de eldste utøverne våre.

Ingrid Amundrud, som ofte omtaler seg selv som en buldrer, imponerte med å komme høyt på hennes kvalikruter. Kun et par flytt bak lagvenninne Lisa-Marie, og coach Nicki er spent på hva jenta fra Oslo kan få til om hun får litt bedre pump.

De yngre guttene våre i youth A og B havnet et stykke ned på listene med Hauk Lem på en 33. plass og Albert Suthurst på 41. plass i klassen youth A, og Kristian Eian med en 31. plass i klassen youth B.

Nicki rapporterer om en lang konkurransedag og at det var synd med to 11. plasser. Det kunne like gjerne vært to 10. plasser og to nordmenn til finale.
- Generelt sett gjorde det norske laget en OK innsats. Det var ingen som fikk til det lille ekstra i helgen. Og det kan jeg som utøver bekrefte, at det trenger man på konkurransedager.

Neste konkurranse er EM i tau for seniorer om 20 dager. Dette er også konkurransen som markerer sesongstart for meg, som kommer til å være den eneste norske seniorutøveren i årets EM og verdenscup på tau. Heldigvis får jeg litt selskap av et par juniorer på et par av konkurransene i sommer.

Fullstendige resultatlister fra helgens konkurranse finnes på IFSC sin hjemmeside.