Først ut var Thilo med herrenes kvalifisering fredag morgen. Med Thilos 20. plass fra verdenscup tidligere i år hadde han ranking og fikk med det et bedre startnummer enn han har hatt tidligere, og dette har mye å si på takenes friksjon og ofte også på forholdene ettersom det betyr senere starttidspunkt.

Fikk du med deg Thilos maktdemonstrasjon i hans forrige verdenscup? 

Thilo startet kvaliken med en flash av første bulder, bonus på nummer to, flash av nummer tre og bonus på de to siste. Med live oppdatering fra Hannah fikk jeg beskjed om at Thilo falt på sisteflyttet på siste bulder tre ganger. Han lå på 10. plass i sin gruppe, 20. plass totalt da han avsluttet sin runde, men ble skjøvet ut av semifinalen en halvtime senere og endte med en 21. plass totalt. En topp til hadde sendt han videre til neste runde.

Selv med marginene i mot seg viser Thilo at han har et solid nivå i verdenscupen.

- Alle faktorene som jeg kan påvirke, klatring og taktikk, er jeg fornøyd med. Jeg overså dessverre en kant på fjerde bulder som sannsynligvis hadde gitt meg en topp på fire forsøk, og med det hadde jeg ligget på 16. plass i stedet for 21. plass.

Resultater fra gruppe A med Thilo Schröter rett nedenfor streken som markerer semifinale.

Videre forteller han at tre av fem buldre var sva, og selv om sva er nokså gøy passer det ikke han optimalt. I følge coach Nicki Horak knuste Thilo konkurrentene sine på oppvarmingsbulderne i Meiringen tidligere i år og er hakket sterkere enn de fleste på fysiske flytt, men med en sen start på seniorkarrieren henger han litt etter med tanke på erfaring. En faktor som er veldig viktig i konkurransebuldring.

- Jeg var veldig nære semifinale resultatmessig uten at jeg hadde marginene på min side, så det bekrefter helt klart at en regelmessig plass i semifinale er innen rekkevidde, og det er selvfølgelig fett.

Når jeg spør om han hadde høyere forventninger til seg selv etter hva han presterte i Meiringen svarer han «Jeg forventer egentlig ganske lite av meg selv, bortsett fra at jeg prøver mitt beste. Om mitt beste er bra nok er opp til konkurrentene.»

Hannah klatret senere på dagen i hva som ble omtalt som varmt, klamt og generelt dårlig forhold. Bulderne til damene ble også definert som veldig harde. I den ene klassen gikk man videre med en topp, noe alle deltakerne i denne klassen hadde, så antall bonus avgjorde de to siste plassene inn i semifinalen. I gruppen til Hannah måtte man gå to buldre på tre forsøk. Hannah gikk to på seks forsøk. Hun fikk til gjengjeld flere bonuser enn de fleste, men var også en av de som brukte flest forsøk av de med to topp. Rekkerfølgen på tellende resultater er antall topp, antall forsøk topp, antall bonus og antall forsøk bonus. Og dette gav henne en 19. plass i sin gruppe, 37. plass totalt.

Hannah rapporterte om mangel på flyt på hennes Instagram-konto etter endt klatring. Jeg har ikke lykkes med å komme i kontakt med henne på grunn av tidsforskjellen på åtte timer.

Hentet fra Hannah sin Instagramkonto.

Neste gang buldrerne våre får testet seg selv mot verdenseliten er i Munchen tredje helgen i august hvor det arrangeres både EM og verdenscup i en og samme konkurranse. Thilo blir igjen i Colorado for å sjekke ut buldringen utendørs, mens Hannah må hjem for å fullføre sin siste obligatoriske del av utdanningen sin. Hun gleder seg til å bli ferdig utdannet fysioterapeut for å få en litt roligere hverdag og for å kunne fokusere på klatringen sin.

I dag er det norske juniorlandslaget i Dorbirn, Østerrike for å delta på europacup på led. Vi kommer tilbake med full rapport om dagens klatring og krysser fingrene for flyt og bra kjemping i dagens kvalifisering. 

Fullstendige resultatlister fra verdenscupen i Vail finnes på IFSC sin hjemmeside.