Tretten juniorer var på plass i Sofia, Bulgaria i helgen for årets siste europeiske buldrekonkurranse. Siste for de beste av dem er junior VM om en måned. Med to utøvere i hver klasse for begge kjønn, og en med tre var dette en av de største konkurransene for Norge deltakermessig i år.

Bestenotering resultatmessig var Ingrid Amundrud i den eldste jenteklassen med en 10. plass, men dette er også en klasse med relativt få deltakere og steget til finale var også ganske stort med to buldre for lite. Lisa-Marie Kvandahl tok plassen bak i denne klassen.

Ungjenta Ingrid Kindlihagen som er i den yngste jenteklassen tok 11. plass og var kun et bulder i fra finale. I denne klassen deltok også Emma Støver Wollebækk og hun kom på 23. plass med en bulder mindre enn Ingrid. De gikk henholdsvis to og en bulder. Med 24 jenter stillende til start i denne klassen innfridde Ingrid kravet om en plass på landslaget kategori II og får med det også en billett til årets største konkurranse; junior VM i Innsbruck.

Albert Suthurst, som nå er i den mellomste klassen, kjente nok en gang på de små marginene man ofte ser i buldrekonkurraser. Med tre topp på ni forsøk var han kun forsøk i fra finale, eller en topp ekstra, som også kunne vært mulig. I fjor deltok han på sine første internasjonale konkurranser og snuste på finale i alle han deltok på. Nå gjør han det samme i den eldre klassen og med kun en konkurranse igjen blir det spennende å se hvordan det går i junior VM. Hauk Lem deltok også i denne klassen og han gikk en bulder og fikk med det 30. plass.

Albert Suthurst på veggen. Foto: Norges Klatreforbund

I jenteklassen tok Lea Schmitthenner en 16. plass og Mia Støver Wollebækk en 21. plass.

I den yngste gutteklassen deltok Kristian Eian og Tobias Reidel. De gikk begge en bulder og de gikk henholdsvis 20. plass og 24. plass skilt på forsøk.

I den eldste gutteklassen var det Kristoffer Klev, Christian Phillip Eliassen og Eivind Kittelsen som stod for den norske representasjonen og de gikk henholdsvis tre, to og en bulder. Det ga dem plasseringene 18., 20. og 23. plass.

Coach Reino "Nicki" Horak var som vanlig på plass og er fornøyd med å ha så mange deltakere med, og resultatmessig så vi både litt dårlige, godkjente og et par bra resultater. 

- Jeg ønsker å løfte frem spesielt tre utøvere som imponerte i helgen, og det var Lea som kjempet bra gjennom hele konkurransen tross en kneskade som har stått i veien for mye av oppkjøringen, Ingrid som klatret veldig bra i en svært sterk klasse og Albert som var utrolig nære finale i det som kanskje er den tøffeste klassen i år.

Videre forteller han at konkurransen var en svært vellykket en i et helt nytt klatreanlegg i Sofia, og slenger med at han håper konkurransen står på kalenderen igjen neste år. 

Allerede til helgen skal flere av de i aksjon igjen, men da på led. Årets siste europacup på led arrangeres i Mitterdorf, Østerrike. Fra Norge reiser en gjeng på fem utøvere.

Norske resultater:

Youth B
Ingrid Kindlihagen 11. plass
Emma Støver Wollebækk 23. plass
Kristian Eian 20. plass
Tobias Reidel 24. plass

Youth A
Lea Schmitthenner 16. plass
Mia Støver Wollebækk 21. plass
Albert Suthurst 12. plass
Hauk Lem 30. plass 

Junior
Ingrid Amundrud 10. plass
Lisa-Marie Kvandahl 11. plass
Kristoffer Klev 18. plass
Christian Phillip Eliassen 20. plass 
Eivind Kittelsen 23. plass