Det norske laget på plass i Innsbruck. Foto: Norges Klatreforbund

1 Det norske laget på plass i Innsbruck. Foto: Norges Klatreforbund

Norsk jente til semifinale i junior VM

Første del av det ti dager lange verdensmesterskapet for juniorer i Innsbruck er unnagjort og Norge fikk en jente til semifinale.

Søndag 03. september 2017 kl.14:30

Ingrid Helene Amundrud fra Oslo deltok som en av tre jenter i den eldste jenteklassen og fikk siste plassen blant de tjue beste som kvalifiserte seg videre til semifinale. I gruppen hennes måtte man gå to buldre for å gå videre, mens i den andre klassen måtte man gå to på få forsøk. Lisa-Marie Kvandahl og Bergljot Hansen var de to andre norske jentene i denne klassen og Lisa-Marie endte med en topp og tre bonus, mens Bergljot måtte nøye seg med to bonus. Det ga Lisa-Marie 33. plasss og Bergljot 47. plass.

I Ingrids semifinale ble alle bulderne gått, og det av mange. Ingrid fikk dessverre ingen topp, men det var flere buldre hvor hun var ganske nære. Hun endte med null topp og to bonus på tre forsøk, som ga hun en 19. plass i hennes alle første semifinale. Ut i fra hvordan det så ut gjennom PC-skjermen så det ut til at hun hadde det veldig gøy.

Ingrid Helene Amundrud eneste nordmann til semifinale i junior VM. Foto: Norges Klatreforbund

De andre nordmennene på plass har også hatt sin kvalifisering i buldring, og resultatmessig er det dessverre ikke mye å skryte av. Men det er likevel et par ting som er verdt å nevne, blant annet Albert Suthurst i klassen youth A. Han endte konkurransen med null topp, men falt ut av toppmatchen på to buldre og var i følge coach Nicki Horak ekstremt nære. To topp hadde gitt han en 2. plass og en topp hadde sendt han videre til semifinale. Men uten topp får man lite uttelling i buldring. Han endte på 69. plass med sine to bonuser. Hauk Lem stilte også i denne klassen, men i motsatt gruppe. Han fikk en topp på to forsøk og fikk med det en 61. plass. En flash av denne bulderen hadde sendt han opp på lista og rett utenfor semifinale.

De to siste jentene av den norske gjengen var Ingrid Kindlihagen i youth B og Mia Wollebækk i youth A. Ingrid kom seg opp to buldre på fem forsøk og fikk 33. plass, og i hennes gruppe gikk man videre med tre topp. Mia fikk hverken topp eller bonus og ble nummer 75. I hennes klasse gikk man videre til semifinale med flash av en bonus, og dette kan tyde på at det var skrudd litt i hardeste laget.

Ut i fra bilder, kommentarer og videosnutter som ligger ute på nett ser det ut som konkurransen så langt har vært ekstremt vellykket. Rutesetterne skrudde kanskje litt vel hardt i et par av klassene, spesielt i kvalifiseringen, men stilen som er skrudd er mer lik verdenscupen enn i noen annen juniorkonkurranse tidligere. De har brukt alt av kule tak og volumer, og har fått alt til å se veldig spektakulært ut.

Taukonkurransen begynner med kvalifisering tirsdag og onsdag fulgt av semifinaler og finaler torsdag og fredag. Siste del av mesterskapet er kombinertkonkurransen som også blir første gang det nye OL-formatet kjøres i en konkurranse. I dag er det speed på programmet.  

Gikk du glipp av?

  Tinget er over

  Tinget er over

  I helgen avholdt NKF sitt bienale Klatreting, som resulterte i nytt styre og en rekke vedtak

  Syv topper

  Syv topper

  Hvitserk eventyrreiser har lansert en ny utfordring; de syv høyeste toppene i landet på syv dager

Premiere på «Silence» av Adam Ondra

Premiere på «Silence» av Adam Ondra

Bli med på premiere på filmen om verdens hardeste klatrerute – i dag.

Den hvite fare

Den hvite fare

Visste du at dette klatrehjelpemiddelet en gang var strengt forbudt?

Den gjemte perle

Den gjemte perle

Isen for de varme vintre ligger litt skjult, men er virkelig verdt turen.

Tyngdepunktets magi

Noe av det mest kraftbesparende man kan gjøre i veggen, er å være oppmerksom på hvor kroppens tyngdepunkt befinner seg og optimalisere teknikken i forhold til dette. Her er tipsene.

– Hvor små må skoene være?

– Hvor små må skoene være?

KLATRESKOLEN (EP8): Er rimelig klatreutstyr mer utrygt, og hvor små må skoene være?

Slik snur du på toppen

Slik snur du på toppen

KLATRESKOLEN (S2E3): Noe av det viktigste du må kunne som uteklatrer er å snu trygt på toppen av ruta.