Fem norske juniorer var på plass i helgens konkurranse i Mitterdorf, men det ble dessverre ingen stor norsk dag. Det er likevel et par høydepunkter å ta med seg, blant annet Mia Støver Wollebækk sin 1. kvalik og Lisa-Marie Kvandahl sin 2. kvalik. Der fikk de hver sin beste plassering med 15. plass og 8. plass i hver sine klasser, men dårlig klatring på den andre ruten gav dem begge resultater et stykke bak hva de er gode for. Men bekreftelsene man får i løpet av konkurransen er vel så viktig å ta med seg, fordi det viser mye om hva slags potensiale man har. Sluttresultatet er ikke alltid representativt for nivået man er på. De endte på henholdsvis 20. plass og 14. plass.

For guttene ble det prestert litt mer jevnt. Yngsteman var Kristian Eian, han klatret seg til en 30. plass og en 36. plass i kvaliken og dette ga han 38. plass som sluttresultat. Mellomste er Hauk Lem, som også ble nummer 38 med en 37. plass og en 38. plass i den mellomste klassen. Eldste nordmann er Leo Bøe som de siste par årene har klatret flere finaler. I helgen var det et lite stykke dit da han endte på 17. plass med 14. plass på første rute og 15. plass på andre rute.

Mia Støver Wollebækk på sin vertikale kvalifiseringsrute. Foto: Reino Horak

Coach Reino «Nicki» Horak melder om en bra gjennomført konkurranse, som det alltid er i Mitterdorf. De siste årene har Mitterdorf arrangert en internasjonal konkurranse i året, og i fjort stod de for årets europeiske mesterskap. 

- Dessverre gjorde våre norske utøvere litt for mange unødvendige feil, men det er likevel en del positivt å ta med seg. Dessuten er veldig bra gjennomkjøring før VM som er om et par uker.

Junior VM er neste konkurranse for juniorene våre og da skal både buldrere, tauklatrere og speedklatrere i aksjon. Konkurransen, som kommer til å bli tidenes største, arrangeres i det splitter nye klatreanlegget i Innsbruck og skal huse flere hundre ungdommer fra hele verden. I dag er det 790 deltakere påmeldt og det er fortsatt 10 dager igjen til påmeldingsfristen utgår, men mange av de er påmeldt dobbelt. I dette mesterskapet blir det for første gang også kjørt det nye OL-formatet med en kombinertkonkurranse som går over to dager med alle tre disipliner. Denne konkurransen kommer i tillegg til de tre orginale disiplinene. De åtte norske juniorene skal alle være med på alt.

Før den tid skal seniorbuldrerne våre ut i aksjon førstkommende helg med EM og årets siste verdenscup i München og jeg selv skal på verdenscup på led i Arco, Italia som eneste nordman helgen etter det. Tre dager etter verdenscupen begynner årets største konkurranse for juniorene og fra Norge er det åtte utøvere som skal delta.

Fullstendige restultater fra konkurransen i helgen finnes på IFSC sin nettside.