1Tina Johnsen Hafsaas i Wujiang, Kina. Foto: Eddie Fowke

Mitt første stopp i Kina

Blogg: Wujiang var kinaturens første stopp. Rutene og konkurransen var av toppklasse, noe jeg skulle ønske min egen klatreprestasjon også var.

Mandag 09. oktober 2017 kl.11:19

Tinas konkurranseblogg

Tina Johnsen Hafsaas er Norges beste kvinnelige konkurranseklatrer. Dette er hennes blogg fra sine konkurransereiser rundt i verden.

Etter to ukers sykdom var det vanskelig å vite hva jeg kunne forvente av min egen klatring og det ble en brutal start på første rute. Andre rute gikk bedre og klatregleden var tilbake. Jeg falt på siste flyttet på denne ruten etter å ha cruiset meg oppover. Første dame ut er alltid vanskelig og siste flyttet kom litt overraskende og jeg skled ut av topptaket. Tross dårlig klatring på første rute var jeg godt innenfor semifinale med startnummer ni neste dag.

Les også: Tina 4. beste i Chamonix

Semifinalen var utrolig kul med en litt kjip transport i sola opp til en vertikal sekvens og videre inn i fysisk klatring på gode tak. Jeg hadde en plan om å komme høyt. Jeg klatret lett forbi transporten og kom meg opp på den vertikale platen og følte meg solid. Stod godt på føttene og holdt godt på takene, helt til foten min skled og jeg hang i tauet. Veldig skuffet, oppgitt og frustrert.

Det endte med en 22. plass og et av årets dårligste resultater. Tross dårlig resultat føltes kroppen bedre, fingrene sterkere og hodet mer på plass for hver rute jeg klatret. To uker uten aktivitet gjør det hardt å komme i gang igjen, men en kickstart var alt som skulle til og det er ingen grunn til at neste konkurranse ikke skal gå etter planen.
Nå som sesongen nærmer seg slutten blir mulighetene for å prestere sitt beste sjeldnere og konkurransene enda mer verdifulle. Selv etter gode prestasjoner i år føler jeg fortsatt at jeg har mer å gi og det er det jeg og alle mine konkurrenter trener så hardt for - å få ut potensialet vårt. Jeg har nå to verdenscuper igjen, førstkommende på lørdag og søndag, og det gjelder å komme seg raskt over skuffelsen fra helgen og utnytte muligheten til å få ut det jeg er kapabel til.

Gikk du glipp av?

Den hvite fare

Den hvite fare

Visste du at dette klatrehjelpemiddelet en gang var strengt forbudt?

Den gjemte perle

Den gjemte perle

Isen for de varme vintre ligger litt skjult, men er virkelig verdt turen.

Vårens perle

Vårens perle

Øvre sydstup på Kolsås er klatrebar hele vinteren, og er det en bulder du bør gå når solen står inn og fjellet fremdeles er kjølig, så er det Norges første buldreklassiker.

– Hvor små må skoene være?

– Hvor små må skoene være?

KLATRESKOLEN (EP8): Er rimelig klatreutstyr mer utrygt, og hvor små må skoene være?

Slik snur du på toppen

Slik snur du på toppen

KLATRESKOLEN (S2E3): Noe av det viktigste du må kunne som uteklatrer er å snu trygt på toppen av ruta.

Slik bruker du kamkilene

Slik bruker du kamkilene

KLATRESKOLEN (S2E4): Kamkilen er en av våre kjæreste sikringsmidler. Paula Voldner viser hvordan den skal brukes.