Bilde fra samling i Innsbruck i fjor med utøvere fra landslag og utviklingslag. Foto: Norges Klatreforbund

1 Bilde fra samling i Innsbruck i fjor med utøvere fra landslag og utviklingslag. Foto: Norges Klatreforbund

Landslagsuttaket

Norges Klatreforbund offentliggjorde tirsdag denne uken uttaket for landslagene 2018.

Torsdag 25. januar 2018 kl.11:30

Tre landslag, et utviklingslag og nytt lag kalt «prospects».

Våre beste seniorer er blitt tatt ut og det er de som skal representere Norge i verdenscupen. En ledklatrer og fire buldrere – Tina Hafsaas, Hannah Midtbø, Sunniva Haave, Mie Kastet og Thilo Schröter. Hannah, Thilo og jeg konkurrerte aktivt i verdenscupen 2017 hvor Hannah og Thilo klatret hver sin semifinale og jeg klatret finaler. Mie, som også i fjor var på landslaget hadde en trøblete sesong med skade, og fikk ikke konkurrert like mye som planlagt. Nå er hun imidlertid skadefri med en ny sesong rett rundt hjørnet. Sunniva klatret seg inn på landslaget etter at hun tok seieren i den franske buldrekonkurransen Tout a Bloc, og gjennomførte en nok så bra kvalifisering på fjorårets siste verdenscup.

Tina Hafsaas på flyttet som sendte henne til hennes første verdenscupfinale. Foto: The Circuit Climbing

På juniorlandslaget kategori I er det de samme tre fra i fjor som står. Albert Suthurst, Lisa-Marie Kvandahl og Leo Bøe. Albert og Lisa med minimale marginer fra finaler i europacupen i fjor, og Leo med mange finaler fra tidligere år. Også Leo slet med skader i fjor, hvor han blant annet måtte trekke seg fra junior VM. Vi får håper 2018 bringer en frisk kropp.

Kategori II på juniorlandslaget består av fire utøvere – Ingrid Amundrud, Ingrid Kindlihagen, Mia Støver Wollebækk og Hauk Lem. De tre sistnevnte klatret seg inn på landslaget i løpet av sesongen i fjor med flere gode prestasjoner.

Lisa-Marie Kvandahl fra fjorårets junior VM. Foto: The Circuit Climbing

Forskjellen på kategori I og II på juniorlandslaget er ikke stor rent praktisk, men kravene er dog forskjellige. I kategori I har vi finalekandidater. De som har klatret finaler eller vært ekstremt nære. Kategori II er utøvere som har prestert blant de 50% beste i sin klasse internasjonalt.

I tillegg til de tre landslagene er det et utviklingslag. Dette laget er i hovedsak unge utøvere, de fleste av dem i den yngste klassen youth B. Dette er utøvere som har prestert på et toppnivå nasjonalt og i nordiske mesterskap. Formålet med laget er å la de få en smak av internasjonale konkurranser og delta på samlinger. I utgangspunktet skal disse utøverne delta på en internasjonal konkurranse i led og en i buldring, men ved interesse kan de delta på fler, dog uten økonomisk støtte. De har selvfølgelig mulighet til å klatre seg inn på landslaget. Disse utøverne er

Jon Pål Hamre
Leo Chiba
Ørjan Rødland Vaage
Arne Farestveit
Tobias Reidel
Emma Støver Wollebækk
Sunniva Øvre-Eide
Edel Lemvik
Teodor Kirkebø

Det siste laget er nytt for i år og kalles Prospects. Dette er utøvere som er litt eldre, men som likevel har et bra nasjonalt og nordisk nivå. Utøvere på dette laget vil få mulighet til å delta på samlinger i regi av forbundet, i tillegg til å kunne benbytte seg av landslagstrener Reino «Nicki» Horak. Disse utøverne er

Kristoffer Klev
Marie Aagard Lauridsen
Eivind Kittelsen
Christian Eliassen
Jens Kristian Aasmundsen
Signe Ingvarda Øye
Oda Lauridsen
Lea Schmitthenner
Regine Storå
Kristian Grigson Eian

Landslagstrener er, i år som i fjor, Reino «Nicki» Horak. Sesongstart for seniorbuldrerne er tidlig april, juniorene sent i april og meg som eneste ledklatrer i juli. 2018 er et VM-år, og mesterskapet arrangeres i Innsbruck. For juniorene er det både EM og VM, med EM i led i Østerrike og buldring i Belgia, men lokasjon for VM er uvisst etter at arrangørene i Central Saanich i Canada trakk seg forrige uke.  

Se det internasjonale forbundet IFSC sin nettside for full internasjonal kalender. 

Gikk du glipp av?

  Tinget er over

  Tinget er over

  I helgen avholdt NKF sitt bienale Klatreting, som resulterte i nytt styre og en rekke vedtak

  Syv topper

  Syv topper

  Hvitserk eventyrreiser har lansert en ny utfordring; de syv høyeste toppene i landet på syv dager

Premiere på «Silence» av Adam Ondra

Premiere på «Silence» av Adam Ondra

Bli med på premiere på filmen om verdens hardeste klatrerute – i dag.

Den hvite fare

Den hvite fare

Visste du at dette klatrehjelpemiddelet en gang var strengt forbudt?

Den gjemte perle

Den gjemte perle

Isen for de varme vintre ligger litt skjult, men er virkelig verdt turen.

Tyngdepunktets magi

Noe av det mest kraftbesparende man kan gjøre i veggen, er å være oppmerksom på hvor kroppens tyngdepunkt befinner seg og optimalisere teknikken i forhold til dette. Her er tipsene.

– Hvor små må skoene være?

– Hvor små må skoene være?

KLATRESKOLEN (EP8): Er rimelig klatreutstyr mer utrygt, og hvor små må skoene være?

Slik snur du på toppen

Slik snur du på toppen

KLATRESKOLEN (S2E3): Noe av det viktigste du må kunne som uteklatrer er å snu trygt på toppen av ruta.