Det norske laget i l'Argentiere

1 Det norske laget i l'Argentiere

Juniorer på europacup

Syv juniorer tok turen sammen med coach Nicki Horak til den tradisjonsrike landsbyen l'Argentiere for deres første europacup i buldring.

Onsdag 19. juli 2017 kl.13:37

Den internasjonale sesongen i buldring startet riktignok for et par måneder siden, men på grunn av en ekstremt hektisk kalender har det norske laget valgt å dele inn i kalenderen i en taudel og en buldredel. For å gjøre det måtte de droppe noen konkurranser i begge disipliner, og den første ut i buldreperioden er nå unnagjort.

Bergljot Hansen, Ingrid Amundrud, Lisa-Marie Kvandahl og Tuva Eik Haave var de fire jentene som deltok fra Norge. Alle i den eldste klassen, bortsett fra Tuva som er i den mellomste klassen. De tre eldste jentene gikk henholdsvis tre, to og tre buldre i en kvalifiseringsrunde hvor man gikk videre til finale med fem toppede problemer, mens Tuva måtte nøye seg med tre bonuser i sin runde.

Lisa-Marie var beste norske jente med en 13 plass, fulgt av Bergljot som nummer 16 og Ingrid som nummer 20. Tuva endte på en 41. plass.

Av guttene var det Albert Suthurst, Leo Bøe og Kristoffer Klev som representerte Norge. Albert i den mellomste klassen og Leo og Kristoffer i den eldste.

Albert, som var ekstremt nære finale i fjor da han var i den yngste klassen, havnet et godt stykke ned på resultatlisten i gårsdagens konkurranse. Med to topp i et heat hvor man trengte syv topp for å gå videre endte unggutten fra Oslo på 38. plass.

For Leo og Kristoffer manglet det også en del topp for å gå videre. Leo toppet fire buldre, noe som gav han en 23. plass. Kristoffer toppet to og fikk en 25. plass. For å gå videre til finale i denne klassen måtte man gå syv buldre på få forsøk. Det var kun en av de åtte som gikk videre som gikk syv, de syv andre gikk alle de åtte kvalifiseringsbulderne.

Kristoffer Klev på et av sine kvalikbuldre. Foto: Nicki Hora

Nicki rapporterte om en OK dag med håpløse forhold. Konkurranseveggene er satt opp på en parkeringsplass midt i byen og når temperaturen stiger over 30 grader blir det mildt sagt vanskelig å klatre. Dette var første konkurranse, og neste buldrekonkurranse er om kun et par uker i Bulgaria. Den norske juniorgjengen skal også delta på den prestisjetunge konkurransen Tout a Bloc som går av stabelen allerede i morgen. Der skal også Thilo Schröter og jeg delta.

Fullstendige resultatlister finnes her

Jente junior 

Gutt youth A 

Gutt junior

Gikk du glipp av?

Den hvite fare

Den hvite fare

Visste du at dette klatrehjelpemiddelet en gang var strengt forbudt?

Den gjemte perle

Den gjemte perle

Isen for de varme vintre ligger litt skjult, men er virkelig verdt turen.

Vårens perle

Vårens perle

Øvre sydstup på Kolsås er klatrebar hele vinteren, og er det en bulder du bør gå når solen står inn og fjellet fremdeles er kjølig, så er det Norges første buldreklassiker.

Tyngdepunktets magi

Noe av det mest kraftbesparende man kan gjøre i veggen, er å være oppmerksom på hvor kroppens tyngdepunkt befinner seg og optimalisere teknikken i forhold til dette. Her er tipsene.

– Hvor små må skoene være?

– Hvor små må skoene være?

KLATRESKOLEN (EP8): Er rimelig klatreutstyr mer utrygt, og hvor små må skoene være?

Slik snur du på toppen

Slik snur du på toppen

KLATRESKOLEN (S2E3): Noe av det viktigste du må kunne som uteklatrer er å snu trygt på toppen av ruta.