Kolsås Klatreklubb, Oslo Klatreklubb, Oslo Klatresenter og Norges Klatreforbund arrangerer i helgen Norgesmesterskap i buldring. Det er årets event for klatrefolket i Oslo og alle er spent på hvordan arrangørene skal huse så mange deltakere og publikum som det er forventet.

175 påmeldte deltagere fordelt på de seks klassene yngre junior gutt, yngre junior jente, eldre junior gutt, eldre junior jente, dame senior og herre senior. Det blir det største Norgesmesterskapet vi har hatt og vi er lovt topp stemning.

Seniorene er først ut med kvalifisering i dag fredag klokken 17.30 til 21.00 med to puljer for herrene og en for damene. I morgen, lørdag klokken 08.15 går de yngste juniorene ut fulgt av de eldre juniorene klokken 10.15. Høydepunktene går av stabelen fra klokken 15.15 med juniorfinalene fulgt av seniorfinalene klokken 19.00.

Kvalifiseringen for alle klasser er jamsession hvor utøverne klatrer og løser problemene sammen, mens finalene er onsight hvor hver klatrer er alene på veggen og får 4 minutter på å komme seg til toppen. Klatreren står fritt til å disponere de fire minuttene som han eller hun vil. Kvalifiseirngen består av åtte buldre hvor juniorene har et maks antall forsøk på seks per bulder og seniorene har ubegrenset med forsøk. I finalen har alle klasser fire buldre å bryne seg på. Resultatene bestemmes av antall topp, antall forsøk topp, antall bonus og antall forsøk bonus. 

Hele mesterskapet streames live på NKF sin youtube-kanal.

Billetter kan forhåndskjøpes her eller kjøpes i døren på Oslo Klatresenter. 

Liste over deltagere er her 

Mer informasjon om konkurransen finnes på Oslo Klatresenter sin nettside