Den norske troppen. Foto: Norges Klatreforbund

1 Den norske troppen. Foto: Norges Klatreforbund

Fire juniorer til EM i led

EM i Russland og norsk tropp på fire utøvere. 

Mandag 02. oktober 2017 kl.09:54

Det var kun de beste av de norske juniorene som fikk lov til å delta på årets Europamesterskap i led. Mesterskapet var arrangert i Perm, 1400 km øst for Moskva i Russland.

Fra Norge stilte fire utøvere, Ingrid Kindlihagen i youth B, Mia Wollebækk og Hauk Lem i youth A og Lisa-Marie Kvandahl i junior. I motsetning til EM i buldring hadde de her semifinale som alle utøvere kvalifiserte seg videre til da ingen klasser hadde fler enn 26 deltagere.

Hauk og Mia imponerte stort i det som i år har vist seg å være de hardeste klassene. De kom begge høyt på hver sin semifinale med score 31+ og 30 som ga dem begge en 16. plass. Hauk klatret ikke sin beste kvalifiseringsrute fredag morgen, men revansjerte stort i semifinalen. Det er alltid imponerende å se utøvere som klarer å nullstille seg og få ut sitt beste i konkurranser.

Lisa-Marie leverte to jevne kvalikruter hvor hun fikk med seg en 14. plass og en 15. plass før semifinalen. I semifinalen falt hun på flytt 26+ som er det første flyttet utøvere har falt på, men på grunn av god count-back endte hun på en 17. plass i klassen med 18 deltagere.

Ingrid i den yngste klassen endte konkurransen med en 20. plass, som også er det hun har prestert jevnt på gjennom hele helgen. Hun er i sitt første år med internasjonale konkurranser og det blir spennende å se hvordan ungjenta fra Haugesund utvikler seg.

Lisa-Marie Kvandahl i aksjon. Foto: Norges Klatreforbund

- Det var færre deltagere i årets EM enn det har vært tidligere, men de landene som deltok stilte med sterke lag og nivået var høyt, sier coach Nicki Horak.

Også Nicki trekker frem Hauk og Mias prestasjoner og syns de begge klatret bra.

- Hauk fikk en bedre oppvarming noe vi så i klatringen hans i semifinalen, og Mia som også klatret bra i kvaliken klatret veldig bra i semifinalen. Hun klarte å overse et tak og kunne nok kommet et par flytt lenger, men en 16. plass for dem begge er gode restultater.

Hele den norske gjengen har fått seg verdifull erfaring fra både kvalifisering, semifinale, isolat og onsight som kommer godt med i fremtiden. Denne konkurransen avsluttet den internasjonale sesongen og neste taukonkurranse de beste juniorene skal på er NM i Stavanger første helgen i november. Også nordisk mesterskap i led gjenstår.  

Gikk du glipp av?

  Se Kilians egen film

  Se Kilians egen film

  En av verdens beste ultraløpere, Kilian Jornet har kjørt ned Fivaruta på ski. Her er hans opptak.

  Speedklatring på Sørmarka Arena

  Speedklatring på Sørmarka Arena

  I 2017 ble det bygget en helt ny speedklatrevegg på Sørmarka Arena i Stavanger. Den 11 meter høye veggen ble blant annet brukt under NM i speedklatring i 2017.

Premiere på «Silence» av Adam Ondra

Premiere på «Silence» av Adam Ondra

Bli med på premiere på filmen om verdens hardeste klatrerute – i dag.

Den hvite fare

Den hvite fare

Visste du at dette klatrehjelpemiddelet en gang var strengt forbudt?

Den gjemte perle

Den gjemte perle

Isen for de varme vintre ligger litt skjult, men er virkelig verdt turen.

Tyngdepunktets magi

Noe av det mest kraftbesparende man kan gjøre i veggen, er å være oppmerksom på hvor kroppens tyngdepunkt befinner seg og optimalisere teknikken i forhold til dette. Her er tipsene.

– Hvor små må skoene være?

– Hvor små må skoene være?

KLATRESKOLEN (EP8): Er rimelig klatreutstyr mer utrygt, og hvor små må skoene være?

Slik snur du på toppen

Slik snur du på toppen

KLATRESKOLEN (S2E3): Noe av det viktigste du må kunne som uteklatrer er å snu trygt på toppen av ruta.