Det var kun de beste av de norske juniorene som fikk lov til å delta på årets Europamesterskap i led. Mesterskapet var arrangert i Perm, 1400 km øst for Moskva i Russland.

Fra Norge stilte fire utøvere, Ingrid Kindlihagen i youth B, Mia Wollebækk og Hauk Lem i youth A og Lisa-Marie Kvandahl i junior. I motsetning til EM i buldring hadde de her semifinale som alle utøvere kvalifiserte seg videre til da ingen klasser hadde fler enn 26 deltagere.

Hauk og Mia imponerte stort i det som i år har vist seg å være de hardeste klassene. De kom begge høyt på hver sin semifinale med score 31+ og 30 som ga dem begge en 16. plass. Hauk klatret ikke sin beste kvalifiseringsrute fredag morgen, men revansjerte stort i semifinalen. Det er alltid imponerende å se utøvere som klarer å nullstille seg og få ut sitt beste i konkurranser.

Lisa-Marie leverte to jevne kvalikruter hvor hun fikk med seg en 14. plass og en 15. plass før semifinalen. I semifinalen falt hun på flytt 26+ som er det første flyttet utøvere har falt på, men på grunn av god count-back endte hun på en 17. plass i klassen med 18 deltagere.

Ingrid i den yngste klassen endte konkurransen med en 20. plass, som også er det hun har prestert jevnt på gjennom hele helgen. Hun er i sitt første år med internasjonale konkurranser og det blir spennende å se hvordan ungjenta fra Haugesund utvikler seg.

Lisa-Marie Kvandahl i aksjon. Foto: Norges Klatreforbund

- Det var færre deltagere i årets EM enn det har vært tidligere, men de landene som deltok stilte med sterke lag og nivået var høyt, sier coach Nicki Horak.

Også Nicki trekker frem Hauk og Mias prestasjoner og syns de begge klatret bra.

- Hauk fikk en bedre oppvarming noe vi så i klatringen hans i semifinalen, og Mia som også klatret bra i kvaliken klatret veldig bra i semifinalen. Hun klarte å overse et tak og kunne nok kommet et par flytt lenger, men en 16. plass for dem begge er gode restultater.

Hele den norske gjengen har fått seg verdifull erfaring fra både kvalifisering, semifinale, isolat og onsight som kommer godt med i fremtiden. Denne konkurransen avsluttet den internasjonale sesongen og neste taukonkurranse de beste juniorene skal på er NM i Stavanger første helgen i november. Også nordisk mesterskap i led gjenstår.