Hannah Midtbø i semifinale. Foto: Eddie Fowke ved The Circuit Climbing

1 Hannah Midtbø i semifinale. Foto: Eddie Fowke ved The Circuit Climbing

Buldre-Hannah videre til semifinale i verdenscup

Årets siste verdenscup i led ble i helgen klatret i Kranj, Slovenia og vår egen Hannah Midtbø ble Norges eneste semifinalist.

Mandag 13. november 2017 kl.10:49

Skuffelse og glede i Slovenia. Glede over å ha et team og Hannah som gikk videre til semifinale etter sterk klatring i kvalifiseringen, men også en ekstrem følelse av skuffelse. Det er vanlig å bli skuffet når man ikke presterer sitt beste, men i helgen var det ekstremt for min egen del. Jeg hadde så lyst, og noen ganger er det min største fiende.

Men Hannah var rå. Med en 11. plass fra andre kvalifiseringsrute spilte hennes dårlige resultat fra første runde ingen rolle. Hun var videre med en 16. plass. I semifinalen var det dog en mer pumpende rute og et vanskelig klipp brøyt flyten hennes og hun kom ikke opp til cruxflyttet som felte sytten jenter. Hannah havnet sist i semifinalen og endte med 26. plass.

Foto: Eddie Fowke ved The Circuit Climbing

Med fra Norge var også Thilo Schröter, og det var ingen stor dag for han. Han ble også felt av et klipp på den ene ruten og et fysisk flytt på den andre. Som buldrere har Thilo og Hannah brukbar pump, men de er kanskje mer avhengig av av oppdrift enn oss tauklatrere. Så når et klipp er litt vrient kommer syra fortere enn man tror.

For min egen del så betydde denne konkurransen veldig mye. På resultatlistene ser sesongen min ustabil ut, men formessig har jeg kommet i bedre form gjennom hele året. Jeg er sterkere, har bedre pump og rutine nå enn jeg hadde i starten av sesongen, så alt lå til rette for at jeg skulle prestere i helgen. Mentalt var jeg ikke der jeg skulle være og det er en faktor det er lett å glemme. Man kan heldigvis lære av sine feil og denne konkurransen går ikke i glemmeboka med det første.

Tross en dårlig avslutning har det vært en fantastisk sesong som har vært over all forventning. Jeg endte på en 14. plass i verdenscupen sammenlagt, men jeg må innrømme at det er et lite nederlag å dumpe ned til 14. plass etter å ha ligger topp 10 gjennom nesten hele sesongen. Jeg har masse å gå på og et stort forbedringspotensiale, så nå gjelder det å finne ut av hvordan jeg kan prestere mer stabilt og hvordan jeg skal ta et steg nærmere verdenseliten.

Sesongen er dog ikke helt over. Allerede på lørdag er det ny konkurranse med nordisk mesterskap i buldring som arrangeres i Trondheim, fulgt av nordisk mesterskap på led i Helsinki og NM i buldring i Oslo.  

Gikk du glipp av?

    Epic på introsvaene

    Å bevege seg over introsvaene under Trollveggen er utfordrende på så mange måter. Noe annet er å entre veggen, en erfaring Einar Landmark så smertelig fikk gjøre.

    Ut av hulen

    Ut av hulen

    Petzl ble født ut fra et hull i bakken. Resultatet er en revolusjon innen klatresporten.

Den gjemte perle

Den gjemte perle

Isen for de varme vintre ligger litt skjult, men er virkelig verdt turen.

Vårens perle

Vårens perle

Øvre sydstup på Kolsås er klatrebar hele vinteren, og er det en bulder du bør gå når solen står inn og fjellet fremdeles er kjølig, så er det Norges første buldreklassiker.

En klatrekjærestes bekjennelser

Belay-bitch! Det ble sagt så lavt at jeg knapt hørte det. Det forandret min innstilling til klatresporten.

– Hvor små må skoene være?

– Hvor små må skoene være?

KLATRESKOLEN (EP8): Er rimelig klatreutstyr mer utrygt, og hvor små må skoene være?

Slik snur du på toppen

Slik snur du på toppen

KLATRESKOLEN (S2E3): Noe av det viktigste du må kunne som uteklatrer er å snu trygt på toppen av ruta.

Slik bruker du kamkilene

Slik bruker du kamkilene

KLATRESKOLEN (S2E4): Kamkilen er en av våre kjæreste sikringsmidler. Paula Voldner viser hvordan den skal brukes.