1Klatrere på Playmoman, Hægefjell. Foto: Marius Grimsæth

Klatrefestivalen

Velkommen Norges nye møtested for klatrere!

Tirsdag 18. april 2017 kl.12:28

Klatring og Fri Flyt AS lanserer Klatrefestivalen – Norges nye sosiale treffpunkt for klatrere. Stedet er Nissedal, nærmere bestemt Nisser camping, og tidspunktet er 25. – 27. august. 

Les også: Her finner du all informasjon om Klatrefestivalen.

– I planleggingen av festivalen har vi vurdert mange gode alternativer, fra Kalle i Lofoten til Åndalsnes i Romsdalen. Valget falt på Nissedal, hovedsakelig på grunn av logistikk, værstabilitet og at vi blir tatt veldig godt imot av Nisser camping, sier arrangementsansvarlig Tonje Sameien til norsk-klatring.no.

Nissedal byr også på fantastisk klatring, om ikke ville jo aldri stedet vært en kandidat. 

Nissedal kommune har også vært veldig positive til prosjektet, og gikk økonomisk støtte til utvikling av klatrefelt og klatreruter.
– For å kunne gjennomføre festivalen har vi søkt om støtte hos Nissedal Kommune og fått godkjent søknad med tilslag om prosjektstøtte. Pengene vil hovedsakelig gå til utvikling av ruter, som også kommer til å kunne brukes av alle som ønsker utenfor festivalen. Med støtte og lokalt engasjement på nivå med det vi møter i Nissedal, er vi sikre på at vi klarer å utvikle et godt produkt som det er verdt å besøke, sier Tonje Sameien videre.

Festivalen vil tilby kurs og guidede turer, både for ferske klatrere og for mer erfarne som ønsker lengre turer i fjellet. På kveldstid vil det bli lagt opp til lokale kulturelle innslag i regi av arrangør og av festivaldeltakerne. Stikkord er konsert, quiz, uformelle konkurranser og god stemning.

Billetter slippes 19. april her.

Les mer om stedet i artikkelen om klatring i Nissedal.

Gikk du glipp av?

Den gjemte perle

Den gjemte perle

Isen for de varme vintre ligger litt skjult, men er virkelig verdt turen.

Vårens perle

Vårens perle

Øvre sydstup på Kolsås er klatrebar hele vinteren, og er det en bulder du bør gå når solen står inn og fjellet fremdeles er kjølig, så er det Norges første buldreklassiker.

En klatrekjærestes bekjennelser

En klatrekjærestes bekjennelser

Belay-bitch! Det ble sagt så lavt at jeg knapt hørte det. Det forandret min innstilling til klatresporten.

Spark isklatringen i gang!

Spark isklatringen i gang!

Å høgge seg opp frosne fosser er surrealistisk – derfor er sporten fantastisk. Her er tips til hvordan du kommer i gang.

Pleier du?

Pleier du?

Her er tips til hudpleie som hjelper deg å fortsette klatringa uten for mye hudslitasje.

Slik brukes kilene

Slik brukes kilene

KLATRESKOLEN (S2E6): Redaktør Dag Hagen har fått med seg Paula Voldner for å demonstrere hvordan kilene skal festes.